Известният антируски портал Bellingcat уличи Украйна в лъжа за катастрофата на малайзийския „Боинг”, полет MH17

Украински ЗРК „Бук” се е намирал в зоната на катастрофата на MH17. Boeing 777, летял от Амстердам за Куала Лумпур, се разби на територията на Донецка област на 17 юли 2014 година. Загинаха 298 души.
Стотиците фалшиви новини на западните слуги изпаднали в антируска истерия по повод катастрофата на малайзийския „Боинг” излязоха наяве.
Около три години след катастрофата на малайзийския „Боинг” става ясно,Русия няма пръст в трагедията,и че официален Киев е лъгал, твърдейки, че в момента на трагедията в зоната на така наречената негова антитерористична операция не е имало украински ракетни системи „Бук”.

Западните атлантически пропагандисти за първи път публично уличиха Украйна и себе си в лъжа в хода на разследването на обстоятелствата около катастрофата на пътническия самолет, което отдавна е пропито от всевъзможни слухове и твърдения. От Bellingcat откриха, че в дните преди падането на полет MH17, ЗРК „Бук” на украинската армия се е намирал в Донбас, близо до линията на съприкосновение.

Въпросният ракетен комплекс с номер 210 е на въоръжение на 2-ри батальон на 223-ти зенитен полк на ВСУ. Изданието е успяло да намери видео на прехвърлянето на този „Бук” до Миргород, заснето през април 2014 година.

Изданието е успяло да намери видео на прехвърлянето на този „Бук” до Миргород, заснето през април 2014 година.

Снимките на комплекса, направени от Грендел, са с геолокация от Ясиноватски район, северно от Донецк. Направени са дни преди катастрофата с МН17. Украински „Бук” се е намирал в зоната на катастрофата на MH17. Boeing 777, летял от Амстердам за Куала Лумпур, се разби на територията на Донецка област на 17 юли 2014 година. Загинаха 298 души.

Снимки с украинския „Бук” са публикувани в мрежата от капелана на ВСУ Михаил Гредил. Фотосите са съпроводени от геотагове, сочещи, че местоположението е Донбас. Украинската зенитно-ракетна система „Бук”, която се е намирала в контролирана от Киев зона на Донбас дни преди падането на МН17, е била на въоръжение на 223-ти зенитен полк на ВСУ. До този извод са достигнали експертите на Bellingcat, анализирайки боядисването на комплекса.
Информацията, която унищожаваща от корен линията на защита на Киев за отсъствието на техни системи „Бук”, бе разпространена от известния антируски портал Bellingcat.

Източник:
http://yphalachev.blogspot.bg/2017/04/bellingcat-mh17.html

Споделете: