Тръмп е притежавал акции в Raytheon – компанията, която спечели 1.5 млрд. $ за една нощ бомбардировки над Сирия

Всяка една от 59-те ракети „Томахоук“, изстреляни от военния флот на САЩ по сирийската военна база в Хомс, е струвала някъде между 800 хил.$ и 1.4 млн.$.

Това голямо увеличаване на военните разходи на САЩ очевидно доведе до поскъпване на акциите на производителите.

В същото време разследване на сайта the Free Thought Project установи, че Тръмп притежава или е притежавал акции на компанията производител на „Томахоук“ – Raytheon.

Това е разкрил самият президент не много отдавна пред Федералната електорална комисия (FEC) в САЩ.

По този начин се оказва, че терористичният акт на военна агресия, т.е. изстрелването на 59 „Томахоук“, което е струвало някъде между 47 млн.$ и 82 млн.$ на данъкоплатците, може да се е оказало твърде печелившо също и за мошеника-терорист Доналд Тръмп.

Същият доклад показва, че Тръмп притежава акции в много компании – като Apple, Nike, Whole Foods, Google, Philip Morris, McDonald’s, Facebook, и Morgan Stanley измежду много други, както и такива, свързани с договори с военно-промишления комплекс, които се канят да спечелят милиарди от терористичната агресия на Доналд Тръмп.

Макар че през декември 2016 г. говорителят на Тръмп Джейсън Милър заяви, че Тръмп е ликвидирал всичките си активи, доказателство за това може да бъде видяно чак към края на 2018 г.

Според Business Insider акциите на Raytheon са поскъпнали веднага след отварянето на пазара след военната агресия в Сирия с 2.3%, което е увеличило стойността на компанията с 1.5 млрд.$.

Lockheed Martin и Boeing също са регистрирали подобни увеличения.

Източник:

Trump Owned Stock in The Company He Just Helped Make a Billion Overnight by Bombing Syria

Споделете: