Държави от ЕС и НАТО създават „Министерство на истината“ в Хелзинки

Под претекста на „противодействие срещу кибератаки, пропаганда и дезинформация“ представители на Великобритания, Германия, Латвия, Литва, Полша, САЩ, Финландия, Франция и Швеция ще създадат „Министерство на истината“, чието „благородно“ предназначение изглежда ще бъде да се бори срещу алтернативните сайтове, медии и въобще срещу всякакви обяснения, факти и истини, противоречащи на спусканата от ЦРУ „основна версия“, т.е. масова пропаганда.

Основен повод за притеснения били „пропагандните атаки на Кремъл“.

Центърът за пропаганда и контрапропаганда ще бъде базиран в Хелзинки и щял да представлява „мрежа от експерти“ (да се разбира агенти) от участващите страни.

Първоначалният бюджет щял да бъде 1.5 млн. евро, половината от които осигурявани от финландското правителство, а другата половина – от останалите страни членки на идиотската инициатива.

В зловещ Оруелски стил тези държавни режими третират подчинените си сякаш са по презумпция неспособни да направят самостоятелна преценка кое е истина и кое – лъжлива пропаганда.

Или по-точно – страхуват се, че биха могли да го правят и че все повече от тях вече знаят, че същите държавни режими лъжат не по-малко от „пропагандата на Кремъл“.

Споделете: