Централните банки и техните хартиени заклинания

Намирам за обидно, когато касиерките гледат парите ми, сякаш са фалшиви… При положение, че парите така или иначе са фалшиви.

Проблемът в хартиените „пари“ не е в това, че са на хартия, а в това какво стои зад тях. Зад тях може да стои например реално притежаван ценен метал, т.е. нещо с пазарна стойност. Но може да стоят просто… обещанията/заклинанията на държавните управници и централните банкери…

Според вас колко струват тези обещания? Изпълняват ли ги те? Може ли да се има доверие на управляващите паразити – банкстери и държавници?

Следователно… каква е реалната стойност на техните хартиени „пари“?

Отговорът на този въпрос е жизнено важен за всеки от нас.


Ако инфлацията е нещо добро, защо фалшифицирането е незаконно?

Според Закона за Федералния резерв мисията на Фед относно „паричната политика“ била да поддържа „пълна заетост, стабилни цени и умерени дългосрочни нива на лихвата“.


„Ако печатането на пари създаваше богатство, нямаше да има бедност по земята.“
Рон Пол

Всяка от тези цели е абсурдна за Политбюрото на управляващата там ком-партия, обаче особено интересна е „мисията“ на фалшификационния център по отношение на „стабилните цени“.

След създаването на Фед доларът е загубил над 98% от стойността си, като неизбежно в не особено далечно бъдеще ще е загубил и 100%.


„Понякога си мисля, че нашата централна банка ще продължава да печата пари, докато дърветата свършат.“
Джим Роджърс

Хартийките, които Фед и другите съвременни централни банки, пласират като „пари“ са просто обещания…, че струват нещо и че са „стабилни“ във времето. Заклинания на магьосници. Които ще работят, докато един критичен процент от хората не почнат да се усещат каква е реалната стойност на тези заклинания. А тя е нула, защото това са просто измами и кражби в особено огромни мащаби, безпрецедентни за историята на човечеството.


„Проблемът с долара е, че той няма никаква истинска стойност. И ако Федералният резерв ще похарчи трилиони от тях, за да изкупи всичките тези лоши ипотеки и всякакви други видове лош дълг, доларът ще изгуби всичката си стойност.“
Питър Шиф

И когато една критична маса от хора се усетят, че стойността на тези заклинания-измами е нула, тогава… ще започне и бедствието. Все по-малко време остава до тогава и часовникът тиктака…


„Съвременната банкова система произвежда пари от нищо. Процесът е може би най-поразителният ловък трик, който някога е бил изобретяван…
Банкерите притежават земното кълбо. Отнемете им го, но им оставете ВЛАСТТА ДА СЪЗДАВАТ ПАРИ и с щракване на писалката те ще създадат достатъчно пари да го изкупят обратно отново…“
Сър Джошуа Стамп, директор на Банката на Англия, 1927 г.


„Но ако желаете да продължавате да сте роби на банките и да плащате цената на вашето собствено робство, тогава оставете банките да продължават да създават парите и да контролират кредита.“
Джошуа Стамп

Огромната власт на банкстерските олигарси да създават и до голяма степен контролират „паричното“ предлагане им предоставя също така огромни привилегии, водещи до твърде несправедливо нарастване на неравенството в разпределението на доходите и богатството, периодично възникване на системни и дори глобални финансови кризи и войни, чието финансиране става най-лесно именно благодарение на паричната фалшификация, извършвана от централните банки.


„Не е съвпадение това, че векът на тоталната война съвпадна с века на централното банкиране.“
Рон Пол

И при двете основни фази на създавания от тях кредитен цикъл – оживлението и сривът – банкстерите използват фалшификационния механизъм на централното банкиране, за да заграбват и концентрират все повече богатство и финансова власт в себе си, контролирайки кредита и „кранчето“ на хартиените заклинания.


„Основаването на централна банка е 90% от комунизирането на една нация.“
Владимир Ленин

Водещите банкстерски олигарси по този начин се превръщат във врагове на капитализма, в грабители на богатството на хората, в паразити, стремящи се да натикат света в тоталитарно глобално, икономическо и политическо (комунистическо) робство.

Добрил Русев

Споделете:

Един коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.