ЕССР планира да регулира трафика на дроновете от 2019 г.

Подобно на въздушния трафик операторите на дронове ще искат разрешение за полет, ще получават одобрение и ще ползват определени маршрути

Европейският съюз (ЕС) планира да регулира трафика на дронове от 2019 г., пише онлайн изданието euractive.com.

Днес регулаторът за управление на въздушния трафик на ЕС е внесъл необходимите предложения за затягане на правилата заради динамиката на пазара на дронове в Европа.

Според регулатора ЕССР трябвало да изгради „силен и безопасен пазар на услуги, свързани с дронове“, до 2019 г., като приемел… „водещата роля в света в разработването на рамката, в която да се развива този пазар“ (чудно е дали наистина европаразитите – идиоти и тотални некадърници си вярват).

Предложението на въздушния регулатор ще се ползва от Европейската комисия като основа за разработването на законодателство в сферата.

Предлага се да има и задължителна електронна регистрация на всички дронове, както и електронна идентификация.

Целта била трафикът на дронове в ЕС да се регулира подобно на въздушния трафик, като операторите на летателни апарати ще трябва да искат разрешение и са получат одобрение. Те ще трябва да пускат машините и по определен маршрут.

Изданието припомня, че се засилват призивите от авиоиндустрията и други икономически групи да се приеме регулаторна рамка за дроновете заради „серия от инциденти“.

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.