Съдът отхвърля актовете на рекетьорите от НАП за затваряне на заведения

По Черноморието държавата воюва с държавата, заяви Валери Симеонов – мургавото

След проверките на (рекетьорите от – бел.ред.) НАП Бургас по Южното Черноморие са издадени заповеди за затваряне на 79 заведения. Те в момента работят с пълна пара, защото бургаският съд отхвърля актовете. Това каза пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов (мургавото).

Той уточни, че актовете са правени от различни екипи, включително от командировани служители от страната.

Имало дори случай, при който акт за затваряне се съставя в населено място извън Бургас. Докато екипът се върне с хартиения документ, съдът е отменил забраната за работа, коментира Симеонов.

Някои инспектори са били заплашвани, допълни вицепремиерът.

„По Черноморието държавата воюва с държавата“, обобщи Симеонов ситуацията и се обяви за бърза промяна в съдебната система. „Това не е битка, а война с променлив успех“, каза той.

Той даде пример и със Созопол, където със силен шум до сутринта заведение притеснява хората. Случаят по думите му бил „държавата срещу общината“.

Симеонов обяви, че на днешното заседание на МС ще гласува против предложената концесия за плаж Бургас-Север. След заседанието от пресцентъра на правителството съобщиха, че „Палм Инвест“ ЕООД е определен за концесионер на морския плаж „Бургас-север“. Договорът за концесия е за 20 години, като през това време концесионерът се задължава да извърши инвестиции в размер на 90 хил. лв. без ДДС за всяка година от срока на концесията. Концесионният договор влиза в сила от 1 януари 2018 г.

Източник: инвестор.бг

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.