Светът сега е задлъжнял с 217 трлн. $ и това се харесва на глобалния елит

Заемополучателят е слуга на заемодателя, а чрез механизма на държавния дълг почти всички живеещи на планетата са се превърнали в слуги на глобалните парични фалшификатори. Политиците обичат да заемат пари, но с течение на времето държавният дълг бавно, но сигурно води до обедняване една нация. Тъй като елитът кара правителствата по цялото земно кълбо да затъват в нарастващи количества дълг, тези правителства трябва да увеличават данъците, за да продължават да обслужват тези дългове. В крайна сметка се свежда до това да вземат пари от нас и да ги прехвърлят в правителствените джобове, а след това да вземат парите от правителствените джобове и да ги прехвърлят в ръцете на елита. Това е игра, която продължава от поколения и е време човечеството да каже „стига толкова“.

Според Института за международни финанси глобалният дълг вече е достигнал нов рекорд за всички времена от 217 трилиона долара …

„Глобалните нива на дълга се повишиха до рекордните 217 трилиона долара през първото тримесечие на годината. Това е 327% от световната годишна икономическа продукция (БВП), съобщава Институтът за международни финанси (IIF).

Нарастващият дълг се дължи на нововъзникващите икономики, които увеличиха привлечените средства с 3 трилиона $ до 56 трилиона $. Това възлиза на 218% от общото им икономическо производство, което е с 5 процентни пункта по-голямо на годишна база.“

Никога досега в човешката история нашият свят не е бил толкова наситен с дълг.

И това, което целият този дълг прави, е да натрупва богатство до самия връх на световната пирамида на богатството. С други думи това много повече влошава глобалното неравенство на богатството, защото тази система е предназначена да направи богатите дори по-богати, а бедните дори още по-бедни.

Всяка година пропастта между богатите и бедните расте и достига до точката, при която осем души имат толкова богатство, колкото общо имат най-бедните 3,6 милиарда на тази планета…

„Осем души притежават същото богатство като 3.6 милиарда души, които съставляват най-бедната част от човечеството, според нов доклад, публикуван от Оксфам днес, отбелязвайки годишната среща на политическите и бизнес лидери в Давос.“

Това не се случва случайно. За съжаление повечето хора дори не разбират, че системата е буквално проектирана за това.

Днес повече от 99% от населението на планетата живее в държава, която има централна банка. И базираното на дълг централно банкиране е проектирано да вкара националните правителства в капана на безкрайни дългови спирали, от които никога да не могат да избягат.

Например просто вземете предвид Федералния резерв. През четирите десетилетия преди създаването на Федералния резерв нашата страна се радваше на най-добрия период на икономически растеж в историята на САЩ. Но откакто Федералният резерв бе създаден през 1913 г., стойността на щатския долар е паднала с приблизително 98 процента, а размерът на нашия държавен дълг е нараснал над 5000 пъти.

Не е случайно, че имаме дълг от 20 трилиона долара. Истината е, че базираният на дълг Федерален резерв върши точно това, за което първоначално е бил проектиран да прави. И без значение какво ще ви кажат политиците, ние никога няма да имаме трайно решение на проблема с дълга, докато не се отървем от Федералния резерв.

През 2017 г. лихвата по държавния дълг ще бъде близо половин трилион долара.

Това означава, че близо 500 милиарда от нашите данъчни долари ще изхвърчат, преди правителството да похарчи и едно пени за военните, за пътищата, на здравеопазването или за всичко друго.

И ние продължаваме да натрупваме дълг със скорост от над 100 милиона долара на час. Според бюджетното бюро на Конгреса федералното правителство ще добави повече от трилион долара към националния дълг още веднъж през 2018…

Днес живеем в крайната фаза на най-големия дълг в историята на планетата. Всеки дългов балон в крайна сметка прюключва трагично и този също ще приключи така.

Цялата публикация на английски:

The World Is Now $217,000,000,000,000 In Debt And The Global Elite Like It That Way

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.