Покриха първото проучване, сравняващо ваксинирани и неваксинирани деца

Излязоха резултатите от първото в света проучване, сравняващо здравето на ваксинирани и неваксинирани деца. То вече предизвика скандал. За мнозина — стотиците хиляди семейства, пострадали от ваксини — резултатите не са изненада. Но за мнозина други откритията може би ще са шокиращи. Вероятно по тази причина научното списание, което първоначално публикува данните, вече не дава достъп до проучването.

Резюмето на проучването беше публикувано онлайн от Frontiers in Public Health, след като е било получено на 2 ноември. В това проучване се съпоставя здравето на деца на възраст 6-12 години, обучавани от майките си в домашни условия. Почти 40% от децата никога не са били ваксинирани, така че контролната група е представителна и позволява добро сравнение с ваксинираните деца.

След ожесточени критики от публиката и част от научната общественост, които са били недоволни от резултатите, материалът беше свален. Защо? Вероятността от развиване на неврологични заболявания и аутизъм е била три пъти по-висока при ваксинираните.

В резюмето изрично се казва:

„Общо 415 майки осигуриха данни за 666 деца, измежду които 261 (39%) бяха неваксинирани. В сравнение с неваксинираните, вероятността ваксинираните деца да бъдат диагностицирани с варицела и коклюш беше значително по-малка, но те значително по-често се диагностицират с пневмония, остър среден отит, алергии, невъзможност за съсредоточаване и неврологични заболявания от аутистичния спектър.“
По-нататък проучването заключава:

„В това проучване, основано на данни от майките, ваксинираните деца много по-често развиват алергии и неврологични заболявания, отколкото неваксинираните. Ваксинирането, а не преждевременното раждане, продължава да се свързва изключително с неврологични заболявания, наред с други здравословни проблеми. Но преждевременното раждане, съчетано с ваксиниране, се свързва с очевидното и право пропорционално зачестяване на такива заболявания. Необходими са по-нататъшни проучвания над по-големи, независими групи, за да разберем тези неочаквани открития и за да оптимизираме негативното влияние на ваксините върху здравето на децата.“
Първите отзиви бяха показателни. Читателските коментари включваха: „това проучване е лошо замислено, въпреки че резултатите са достоверни. Залага се на показания от майките, включително на предразсъдъците им“ и „Поредното несериозно проучване за ваксините в списание Frontiers. Учените, не публикувайте тук“. Научните блогове също набързо разпространиха статия, озаглавена „Антиваксъри раздухват лъжливо интернет „проучване“. Стана смехотворно, когато го свалиха“.

Когато проучването беше свалено, издателите бяха обвинени и задето не спазват правилния процес на изтегляне. Това не е първото списание, което сваля доклад за ваксините в разгара на обществени критики. През февруари Vaccine временно изтегли — след това го възстанови — едно проучване, свързващо ваксините за човешкия папиломен вирус с поведенчески проблеми сред мишките. Повторно публикуваното проучване вече беше с променено съдържание, а бързото му изтегляне и досега остава съмнително. Когато изданието беше запитано за причините, оттам отговориха само, че проучването е било предложено за рецензия, но не е било одобрено.

Изследователи, като Катрин Дж. Фромпович, едва ли намират проучването за „смехотворно“, както смятат някои блогове. Тя писа за поредния лекар, който е убеден, че ваксините действително са свързани с аутизма. Д-р Греъм Даунинг от Обединеното кралство е невро-мускулен експерт и консултант по функционална медицина. Той е отчел, че ваксинирането на бременни жени усложнява възпаленията в телата им и повишава риска от появата на възпалителни маркери в техните фетуси и бебета. Наблюденията му включват и фенотиповете — как генотипът и индивидуалните, възможни за проследяване характеристики на индивида се повлияват от външната среда.

Също така Даунинг е категоричен, че усложненото възпаление в клетките, причинено от ваксините, се отразява и на мозъка на плода, където цитокините освобождават глутамати. Засегнати при ваксинирането на бременни жени са префронталният кортекс на ембрионите и лимбичната им система, които се свързват с човешките емоции. С други думи, от ваксините страдат не само родените деца, но неврологичните и имунологичните им проблеми започват още от утробата.

Даунинг залага авторитета си и като твърди, че ваксините са свързани с целите на елита относно разгръщането на изкуствения интелект (ИИ). Фромпович пише:

„Д-р Даунинг казва, че целите за ИИ се разгръщат според 5-годишен и 15-годишен план. 15-годишният план е ИИ да управлява всичко, включително хората. Би трябвало да се вслушаме в коментарите му за този — с една дума: „ужас“! За да подкрепи възгледа си, докторът цитира един доклад на Белия дом: A Federal Vision for Future Computing: A Nanotechnology-inspired Grand Challenge.“

Ето какво се говори в този 15-страничен доклад:

„Да се създаде нов тип компютър, който активно интерпретира данни и се самоусъвършенства, като решава непознати проблеми, възползвайки се от наученото и работи с енергията на човешкия мозък.“

Казано просто, това е изкуствен мозък, който ще изземе функции на човешкия. Същите тези искат да дадат и нова изкуствена душа на хората.

Защо пропагандаторите на ваксините бързат да отричат или да се лигавят с едно проучване, основано на сведения от майките? Предубедени или не — трудно е да си затворим очите за 300-процентния ръст на аутизма и неврологичните проблеми. Но причините за тях са оставени на фантазията ви.

Автор: Кристина Сарич

Източник: The Waking Times

Превод: Иван Стаменов

Публикувано в: От извора

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.