В Дубай вече продават имоти срещу биткойни

Притежателите на биткойн вече могат да вложат дигиталните си активи в недвижимо имущество, без да е нужно първо да ги обръщат в някоя от конвенционалните валути.

Предложението идва от Дубай, където вече се предлагат 150 апартамента в нова сграда.

Потребителите могат да закупят студио за 30 биткойна или апартамент с една спалня за 50 биткойна. В момента биткойн се търгува срещу 4 676 долара, което прави около 140 хил. долара за студио и 233 хил. долара за апартамент.

За да се справят с пословичната волатилност на биткойна, продавачите са предприели интересна стратегия. Щом потребител реши да закупи дадено жилище онлайн, цената в биткойни на имота остава замразена в рамките на 15 минути, независимо от ситуацията на пазарите.

Така реално клиентите са защитени от казуси, свързани с резки промени в цената на дигиталния актив.

Новата сграда в Дубай ще предложи допълнителни апартаменти от октомври и за клиентите, които желаят да закупят жилище чрез обикновени валути, посочва Мишел Мун, партньор в имотния проект, пише CNN.

„Искаме да дадем възможност на биткойн света. Това е добър начин за биткойн потребителите да изтъргуват своите биткойни за тухли и мазилка”, казва Мун.

Комплексът, намиращ се в Dubai Science Park, се състои от две кули, плувен комплекс, външно кино и търговски център. Клиентите ще могат да платят и за интериорния дизайн на жилищата с биткойни.

По думите на Мун, това, че жилищата се продават срещу биткойни, не означава, че компанията ще задържи криптовалутата.

„Не сме на пазара за търговия на валути, ние сме в строителния бранш, така че веднага, след като някой плати с биткойн, ние ще ги обменим в долари, така че няма никакъв риск като цяло”, казва предприемачът.

Трансакциите ще се оперират от компанията за дигитални разплащания BitPay.

В комплекса вече има 432 продадени апартамента, закупени с нормални валути.

Общият брой на жилищата възлиза на 1 130, като притежателите на биткойн ще могат да купуват чрез дигитална валута апартаменти и след като първоначалните 150 бъдат продадени.

Източник: profit.bg

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.