Под претекста на „борбата срещу фалшивите новини и кибератаките“ европаразитите подготвят война срещу свободата на словото

В публикация на сайта инвестор.бг се чете следното:

„Киберсигурност, борба с фалшиви новини и осигуряване на по-мащабно интернет покритие. Тези основни приоритети на Европейската комисия в сферата на дигиталните технологии подчерта българският еврокомисар с ресор „Цифрова икономика и общество“ Мария Габриел по БНТ.

Габриел определи фалшивите новини като проблем, който пряко застрашава демокрацията и обществото ни.

Еврокомисарят коментира и предстоящото създаване на общ европейски механизъм за координация при кибератаки, който да предпази гражданите от изнудване и кражба на данни.

„Няма държава-членка, която може сама да се справи с такъв феномен. Много важно е в отделните страни-членки да имаме екипи, готови да реагират и координирано този отговор да бъде предоставен, за да не ни се случва това, което се случи по време на WannaCry. Нашият сигнал е много ясен – цялостен единен подход с основен център сигурност на гражданите. Само по този начин можем да градим доверието в тази цифрова икономика, която всички толкова искаме да допринесе реални ползи за икономиките ни и за хората“, посочи еврокомисарят.“

Няма начи… отделна държава-членка сама да се справи… с тези „опасности“. „Нужен“ е „цялостен единен подход“. А за това всеки отделен гражданин да е свободен сам да преценява кои новини са фалшиви и кои истински – е, дума да не става! Само европаразитите…, пардон – евробюрократите – ще имат правото да решават вместо нас и вместо която и да е отделна страна-членка.

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.