В Унгария подготвят референдум срещу Сорос

Кампанията започва още следващия месец, съобщава говорителят на унгарското правителство

Унгарското правителство обяви, че подготвя нов референдум, този път срещу родения в страната американски милиардер Джордж Сорос, предаде France 24.

Това ще е третото народно допитване в Унгария от 2015 г. Първото бе за връзките „между имиграцията и тероризма“, а второто, преди няколко месеца – за ограничаване на влиянието на европейските институции върху страната.

Конкретна дата за новия референдум не бе посочена. Говорителят на унгарското правителство се ограничи да каже, че кампанията ще започне следващия месец – половин година преди парламентарните избори, които би трябвало да бъдат произведени през април.

Миналата седмица представител на управляващата партия ФИДЕС заяви, че правителството иска да консултира унгарците за „Плана Сорос“.

Това е формула, използвана от унгарския кабинет за предполагаем проект на 86-годишния милиардер да вкарва по 1 милион имигранти в ЕС годишно. Премиерът Виктор Орбан посочи Сорос за най-големия враг на страната и поде от началото на годината редица действия за дискредитиране на магната и финансираните от него неправителствени организации.

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.