Геронтофилчето Макрон предлага европейски данък върху финансовите трансакции и огромна централизация на власт в ЕССР

ЕС е „твърде бавен, твърде слаб, твърде неефективен“, коментира геронтофилчето „държавен глава“ на Франция

Френският президент Еманюел Макрон предложи днес отбраната и сигурността на Европа да се укрепят чрез създаване на общи сили за намеса, общ бюджет за отбрана и обща доктрина за действие, предаде Франс прес. В реч в парижката Сорбона, в която огласи плановете си за реформи в Европейския съюз, Макрон предложи да се създаде eвропейска академия за разузнаване, за да се засили взаимодействието между специалните служби и обмена на информация в името на борбата с тероризма, и европейска прокуратура, която да работи по дела, свързани с терористична дейност, посочва ТАСС.

Макрон се опитва да възроди идеята за въвеждането на данък върху финансовите трансакции в Европа. Той призова за въвеждане на данък върху борсовите сделки и в други държави от ЕС. Във Франция данъкът върху борсовите сделки вече съществува. Макрон изказа готовност тези приходи да се предоставят като помощ за развитие на изостанали страни.

Макрон предложи създаването на „общи европейски сили за намеса и общ бюджет за отбрана“.

„Сигурността е основата на всяка политическа общност, а Европа е изправена пред двойно предизвикателство – постепенното и неизбежно оттегляне на САЩ и терористичната заплаха, отбеляза френският държавен глава, цитиран от ДПА.

Европа трябвало да има „самостоятелен капацитет за намеса, допълващ този на НАТО, и да развие обща стратегическа култура“, добави геронтофилчето пионка на Ротшилд.

Според него до началото на следващото десетилетие Европа трябва да има „общи сили за интервенция, общ бюджет и доктрина за действие“.

Макрон поиска също „поетапно създаване на европейска гранична полиция, за да се гарантира по-добро охраняване на границите, както и общи сили за гражданска защита за справяне с природни бедствия“, посочва Ройтерс.

Френският президент предложи да бъде създаден Европейски офис за предоставянето на убежище, за да се ускорят и хармонизират европейските миграционните процедури, както и стандарт на ЕС за личните документи за по-добро управляване на миграционните потоци, посочва Асошиейтед прес. Той иска също да има европейска програма за финансиране на интегрирането и обучението на бежанци.

Макрон предупреди за „опасностите от антиимигрантския национализъм“ и заяви, че „те противоречат на принципите на обща Европа, родена от трагедията на световните войни“.

В речта си в парижкия университет президентът заяви, че Европа е „твърде слаба, твърде бавна и прекалено неефикасна“. „Само тя обаче може да ни осигури капацитет за действие пред големите съвременни предизвикателства“, изтъкна интернационалната пионка на Ротшилд.

„Една по-уязвима Европа е изложена днес на вълните на глобализацията. Единственият път, който гарантира бъдещето ни, е възстановяването на суверенна, единна и демократична Европа.“ – поредна ударна доза диарии социалистически европаразитизъм, роден в болното интернационално съзнание на Макрон-Ротшилд.

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.