„Борисов дава рамо на Симеонов срещу олигарха Домусчиев“

Бойко Борисов застава зад вице-премиера Валери Симеонов в битката му с олигарха Кирил Домусчиев. Това била една от договорките, за да продължи управлението на коалицията „ГЕРБ + „патриоти”” без скандали.

В отношенията между партньорите се появиха пукнатини, след като вицето Симеонов публично обяви, че не се вижда и чува с премиера Борисов, а договорените срещи между тях не се случват. Коалицията е бетон, заявиха Борисов, Каракачанов и Симеонов след срещата си в кабинета на премиера във вторник. Това обаче струвало на Борисов подкрепа за Симеонов в битката му срещу председателя на КРИБ Домусчиев. Става дума за задкулисна договорка и тя няма да бъде обявена публично, но подкрепата е факт, съобщиха за Фрог нюз източници от МС.

Преди месец Симеонов подаде сигнал в прокуратурата за разследване на приватизацията на Българския морски флот. Според него договореностите не се спазват, а предприятието е пред фалит. Домусчиев отрича, но скандалът не утихва.

Запознати твърдят, че в близко време ще се разрази нов скандал между Симеонов и Домусчиев. Този път повод щели да бъдат фармацевтичните фирми на олигарха „Биовет“ и „Хювефарма”. Слуховете са за готвени проверки там, включително с участието на ДАНС и МВР. Щели да се проверяват производствата, къде се изнася част от продукцията, договорите и условията за труд. Ще се повтори сценарият с „Дунарит” и „Емко” – държавата ще посегне на частни предприятие с всевъзможни обвинения.

В някои кръгове се носят слухове, че Домусчиев е рекетиран като много други, но напоследък отказвал да плаща такса „спокойствие“ и може да очаква държавата да се стовари върху него, както вече станало с други бизнесмени.

Източник: Фрог нюз

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.