Милиардерът Новограц: „Биткойнът ще поскъпне четворно през 2018“

Бившият хедж фонд мениджър на Fortress Майкъл Новограц сподели най-новата си прогноза за цената на биткойн.

След като преди две седмици експертът предвиди, че криптовалутата ще достигне ниво от 10 хил. долара до края на годината, сега Новограц смята, че цената ще скочи цели 4 пъти през идните 13 месеца.

„Биткойнът може да достигне 40 хил. долара до края на 2018 г. Лесно би ги постигнал”, казва милиардерът инвеститор пред CNBC. “Етерът, който мисля, че сега докосва 500 долара, може да скочи тройно от нивото, на което се намира сега”, посочва Новограц, който преди това бе предвидил, че етерът ще завърши тази година на равнище от 500 долара.

Според Майкъл Новограц, общата пазарна капитализация на криптовалутите може да се увеличи шесткратно и да достигне 2 трилиона долара до края на следващата година.
„Има голяма вълна от пари, която идва, не само тук, но и навсякъде по света”, казва инвеститорът. Самият Новограц планира стартирането на фонд за инвестиции в света на виртуалните валути на стойност 500 млн. долара чрез новата си фирма Galaxy Investment Partners.

Търсенето на виртуални валути, идващо от Азия, допринася за поскъпването на биткойн. Японската йена доминира в изтъргуваните обеми с дял от 62%, по данни на CryptoCompare. Търговията щатски долар-биткойн съставя около 21% от изтъргуваните обеми, а търговията с южнокорейски вон – около 9%.

„Каква е разликата между дигиталните валути и другите активи… при тях няма допълнително снабдяване. Така че това е мечтата на спекуланта – покупките стават без след това да има допълнително снабдяване. Така всяко движение на цената е преувеличено. Цената ще продължи да бъде надценена още определено време. След това ще има 50% корекция, като поевтиняването също ще бъде преувеличено”, обяснява Новограц.

За разлика от петролните компании или тези, занимаващи се с възобновяеми енергийни източници, биткойн фирмите не могат да произведат допълнителни бройки от криптовалутата, за да посрещнат търсенето на пазара, тъй като нейното количество е ограничено до 21 млн. броя, посочва инвеститорът.

Новограц посочва, че „навярно 20%” или „може би дори 30%” от неговото нетно състояние е в криптовалути. Той държи инвестициите си по равно в биткойн и етер.

Въпреки това, милиардерът съветва обикновените инвеститори да не държат повече от 1 до 3% от парите си в криптовалути, а по-заможните хора – не повече от 5 до 10% от състоянието им.

Източник: profit.bg

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.