Жители на Девин заплашват, че ще спрат да плащат за вода заради увеличените цени и ниското качество

Жителите на община Девин излязоха на протест заради предвиденото увеличение на цената на водата от 1 януари 2018 година.

Недоволстващите предупредиха, че ще спрат да плащат сметките си за вода. Недоволството е породено и от липсата на пречиствателна станция, съобщи БНР.

Местните жители приеха и протестна декларация, която ще бъде изпратена до премиера, омбудсмана, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и до Министерството на регионалното развитие.

В декларацията се настоява да бъде върната старата цена на питейната вода в община Девин и тя да не се увеличава през следващия програмен период до 2021 година. Настоява се и да бъдат върнати незаконно взетите пари за вода от 1 май тази година, когато цената на услугата беше отново увеличена.

На протеста жителите издигнаха плакати „Стоп на увеличението на водата“, „ВиК-Смолян е мащеха за община Девин“ и други. Протестиращите са категорични и че ще предприемат крайни действия – заплашиха, че ще блокират пътища и ще спират ТИР-ове с вода.

Протестът беше организиран от Инициативен комитет „Да спасим водата на Девин“. На протеста участваха над 200 души, те бяха подкрепени и от жителите на Доспат.

Източник: news.bg

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.