Агресията на доброволните роби

Агресивната робска психика:

1. „Всички трябва да плащат данъците.“ – щото държавата така е рекла и „има нужда“ от тези пари. Нямате право да решавате какво да правите с парите си, някой друг вече го е решил; нямате право и да искате да контролирате как те се изразходват в последствие. Системата е такава… ъъъъ…, ми защото… „такава е“, „така трябва“… ахъъъъъ…..

2. „Да се забрани всичко, което „не е хубаво“.“ – например наркотиците или оръжията. „Щом аз съм преценил, че не ги искам, значи никой друг няма право да иска за себе си такива неща.“ Или проституцията, порнографията и т.н., забранявани в различни точки по света. И много други неща, които не вредят на никого, освен (може би) на човека, който свободно е взел решението да ги прави.

3. „Да се наложи задължително всичко, което „е хубаво“.“ – например ваксините (ако ваксините са доброволни и наистина вършат работа, то тогава какъв е проблемът на тези, които си вземат доброволно – нали са абсолютно предпазени от вероятност да заболеят?) и въобще всички „добронамерено“, но задължително наложени регулации. Защо другите да не са свободни да поемат риска сами за себе си?

Да, робите са агресивни и агресията им освен гнусна е и опасна. Такава е и агресията на религиозния фанатизъм също (християнски, ислямски, хиндуистски и т.н.). Това е агресията на инертното немислещо и зомбирано стадо.

Добрил Русев

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.