Оправданията за робство в ЕССР могат да са безброй

Колко души живеят в Лихтенщайн? По-малко от 40000. А… защо… не членуват в ЕС? Хм…, ама… те съвсем малки…, много по-малки от нас… Ама не си казват… „ама малки сме, не можем така свободно и своеволно, трябва да сме под нечия команда, да зависим от някого…“.

А Швейцария? А Норвегия? А Исландия…, Сърбия, Македония, Сан Марино, Андора… И те не са кой знае колко големи… Някои са по-малки като територия от България, други като население, а повечето и двете…

Ама… едните… „щото банките“…, другите… „щото нефта“…, третите… „щото географията“, четвъртите… „риболова“… И все оправдания, оправдания, оправдания… нужни на робите да си оправдаят робската нагласа и липса на интелект.

Не сме малки, неуважаеми. Малко е съдържанието в черепните ви кутии, ако изобщо го има. Малък е духът ви, който май и хич го няма. Малки сте вие, мижитурки с робска нагласа. Защото сте пречупени духове, атрофирали мозъци и мъртви души.

Затова и си намирате оправдания за робството. Защото сте малки, нищожни… духом и интелектуално.

За мен със свободата и независимостта компромиси не бива да се правят.

Дори и под „заплахите“ да ни сложат визи, търговски бариери…, да спрат… субсидиите (какъв кеф, че кранчето на схемаджиите и паразите ще секне), пак трябва да сме непреклонни.

Свободата не се продава. Иначе ставаме по-зле и от проститутки (изобщо не искам да обидя този бранш или да ги принизя по някакъв начин, сравнявайки ги с доброволните роби).

Добрил Русев

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.