Каква е схемата зад „протестите“ в Иран

За съжаление 2018 започва като 2010. Или по-точно ни връщат 65 години назад – 1953 година. В Иран се организират протести. Не говоря за сегашните. А за тези от 53-та. Тогава бе организиран заговор срещу Мосадък, демократично избран, интелигентен, образован, завършл във Франция секуларист, който национализира петрола и изритва британските пиявици от Англо-иранската петролна компания, която днес вече се подвизава под името BRITISH PETROLEUM.

Целта на тогавашните „протести“ е да сложат марионетка, която да върне в играта американските и британските петролни компании в Иран. Петдесет години по-късно ЦРУ официално признава за намесата и финансирането на протестите и преврата, нещо, което може да прочете в NY Times, или в уики (https://en.wikipedia.org/wi…/1953_Iranian_coup_d%27%C3%A9tat) или https://trueaboutsyria.wordpress.com/…/%D0%B4%D0%B5%D0%BC%…/

Наглостта и алчността на богатите страни нямат край. Тръмп се облизва за находищата в Иран и през 5 минути туитва за това как следи ситуацията в персийската държава. Следял за нарушаване на „човешки права“. Същото прави и лидерът на Numan Rights Watch Кенет Рот, който също си отваря устата в туитър, но глупакът му с глупак използва снимка от контра-протестите за да поаже „протестите“. О, да, в страната има масови контра-протести. Доста по-големи от самите протести, но тях няма да ви ги покажат. Протести стават всеки ден, включително и в САЩ, където масово излизаха по улиците да протестират, при това бяха анти-Тръмп. И вместо тази оранжева свиня да обяснява колко много е загрижен за иранците, може би е добре да каже какво става в Либия, Йемен, Сирия или какво стана в Ирак и Афганистан. И колко милиони бяха убити там след инвазиите.

Ясно е, че това е организирано отвън, затова най-гласовитите страни са САЩ, С.Арабия, Великобритания и Израел. Ясна е каква е крайната цел – иранския газ. Машалла за голямата демокрация в С.Арабия, където хората са наказвани за коментари в …. twitter (хм, Бадауи).

Можем да напишем елементарен макиавелски алгоритъм, по който действа тази политика. И да видим колко още години е работи и колко още страни ще бъдат съсипани от алчната петролна хунта.Още отсега знаем, че пак ще ни показват деца и бебета в Иран, ще се появят още салафитски групи, както и псевдо-спасители като Белите каски, ще бъдат използвани етническите различия: кюрдите (има 8 милиона кюрди в Иран), тюркмените и азерите за да се раздели страната. В момента впрочем основни протестиращи са етнически малцинства и платени бригади. Повечето клипове, които гледах са доста неясни, в нощна среда, много от тях може да са заснети извън Иран. Както беше в Сирия. Но когато ни показват убити деца тогава клиповете ще са с доста високо качество.

Жалко, но явно онова видео с генерал Уесли Кларк, в което той споделя, че САЩ се готвят да нападнат Сирия, Либия, Иран, Ливан, Йемен и т.н. се оказа вярно. Явно светът не може да се пребори с единствения си голям проблем- алчността.

Дахер Ламот, Фейсбук

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.