„Росен Ангелов е самоубит“

Росен Ангелов няма качества и физика на боец Той не е бил във Френсикя легион. За мен той е самоубит.

Това заяви пред bTV Марин Ташков, бивш съкилийник на Ангелов, който беше открит мъртъв в село Луково след мащабно издирване заради шесторното убийство в Нови искър.

По думите на Ташков, не е сериозно Ангелов да бъде обвиняван за извършител на убийствата.

Двамата се запознават в ареста през 1999 г. Марин Ташков описва Ангелов като обикновен човек, „нито е по-агресивен от обичайното, нито е изключително криминогенен тип със склонност към тежки престъпления”.

„Човек, който е с произнесено его и който би могъл при определени ситуации да реагира, включително и да стигне до убийство”, допълва Ташков.

Според него описаният от властите профил на Росен Ангелов не отговаря на истината.

„Той се е крил осем години, за да не бъде задържан. Ако този човек извърши такова тежко деяние, той е наясно, понеже е бил в тази система, че ще бъде задържан и ще изкара живота си в затвора”, смята мъжът. Той е категоричен, че е много погрешно Ангелов да се обвинява за убийствата от Нови Искър.

„По Конституция всеки е невинен до доказване на противното. Няма произнесен съд, към момента той на практика е невинен”, допълва Ташков.

Бившият съкилийник на Ангелов също така изрази съмнение, че убиецът, който и да е той, е действал сам. Според него доказателствата сочат към повече от един извършител.

„Имаме около 30 гилзи, това са над четири пълнителя. Това означава, че той е презареждал. Дори да допуснем, че той е имал четири пълнителя, което е доста съмнително, това отнема време”, допълва Марин Ташков.

Според него присъствието на кучето също е много странно, защото всяко куче би направило нещо, за да защити „глутницата си”, в случая семейството.

„Значи, вероятно с Росен е имало човек, който е познавал кучето и на който кучето е имало доверие и се е подчинявало”, разсъждава Ташков. Според него към присъствието на втори съучастник сочат и действията на жертвите.

„При убийството на първите двама има 15 произведени изстрела. Твърди се, че тези хора са се защитавали, имат рани по ръцете, което означава, че те са били близо до дулото на оръжието. Двама души, които физически са много по-големи и здрави от Росен, който не се отличава физически. Нито с качествата на боец, нито някога е бил в чуждестранния легион, каквито глупости се изговориха”, коментира мъжът.

Според него, стрелците са били минимум двама. Мъжът определи версията на криминалистите, че Росен Ангелов се е прибрал до вилата си след убийството, като несериозна.

„След като се е укривал осем години, да отиде във вилата и почти да чака да бъде намерен, за да бъде арестуван. За мен лично, Росен е самоубит”, заключи Марин Ташков.

Частен детектив Маринов: „Много удобно Ангелов да се самоубие“

Частният детектив Марин Маринов и микробиологът Йордан Стефанов коментираха пробойните в разследването на шесторното убийство в Нови Искър.

Полицията извършва повторен оглед на мястото, където вчера бе обявено от МВР, че е намерено предполагаемото тяло на Росен Ангелов, отговорен за шесторното убийство в Нови Искър. Очаква се ДНК анализ да покаже дали откритото в село Луково тяло е на издирвания бивш затворник, който според полицията се е самоубил.

Частният детектив Марин Маринов обаче се съмнява във версията на полицията и развръзката на бруталното престъпление.

„Тази развръзка беше сигурна, това беше най-удобният вариант за всички – да се самоубие. При залавяне нещата стигат до доказване, адвокати и вариант версията да пропадне. Сега нещата са „следствието приключи – забравете“, обясни Марин Маринов пред Bulgaria ON AIR.

„22-ри калибър не е за толкова убийства, но да кажем, че е допустимо. Но да се самоубиеш с такова огнестрелно оръжие и заглушител…“, изрази съмненията си той.

Частният детектив бе категоричен, че на този случай трябва да се даде обяснение.

„Ако това е истината, докажете я пред обществото“, призова властите Маринов.

Микробиолог Йордан Стефанов също не крие своите съмнения около истинността на фактите около случая. Той е на мнение, че не може да има категоричност в твърдението, че Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър. Стефанов посочи, че ДНК анализът след намирането на петте тела в „къщата на ужасите“ е станал много бързо, а сега вторият – този на Росен Ангелов – все още не е готов.

„Откъде са взели референтен материал? Трябва да се определи какъв е биологичният материал. Следват други реакции, които отнемат доста време. Ако биологичният материал е престоял прекалено много време в околната среда – ДНК се уврежда“, обясни микробиологът.

„По-страшна е огромната пропаст между МВР, Прокуратурата и обществото. Никъде не прочетох нито едно изявление „да, това е така“. 7000 човека в тази малка България се издирват. 7000 човека е изключително много! Издирването е най-слабото звено в МВР“, каза още частният детектив Марин Маринов.

„Росен Ангелов не е способен на подобно престъпление!“ В това е убеден Марин Ташков, бивш съкилийник на обвинения в шесторното убийство в Нови Искър Ангелов.

Според него издирваният от МВР за бруталното убийство би извършил нещо в момент на силен афект, а това убийство е подготвено. По думите на Ташков там трябва да е имало поне двама души.

„Всичките тези истории, че бил в Чуждестранния легион, че бил обучен човек, това изобщо не отговаря на истината“, подчерта Марин Ташков пред Bulgaria ON AIR. Според него Ангелов въобще не е човек, който е трениран. Той посочи още, че Ангелов е бил набит от младо момче, а и вече е бил на възраст.

Ташков смята, че в цялата версия на разследващите има много големи пропуски и е умишлено подхвърлена.

„Там са изстреляни над 30 гилзи, това означава 4 пълнителя и половина, това местене на труповете, оставяне на джипа до кладенеца и тефтерчето… това няма логика“, настоя бившият съкилийник на Росен Ангелов.

Според него Ангелов въобще не отговаря на профила на извършителя на шесторното убийство.

„Който го е извършил, той е стоял в къщата. Щом е стоял, значи е търсил нещо“, каза още Ташков.

Източнис: дир.бг

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.