Убитият сикаджия Христов – партньор на цвъкнята, бойка и др. гербафродити

Разстреляният като мафиот посред бял ден в столичния квартал „Манастирски ливади“ бизнесмен Петър Христов е замесен в крупни далавери. Той беше известен като „касиера“ на Цветан Цветанов, негова „дясна ръка“ и основен спонсор на ГЕРБ във Велико Търново. Такива публикации има в архива на нашата мейна група Скандално-Сензация още от 2013 г. Виж Тук! Гръмнатият тази сутрин бизнесмен Петър Христов напоследък бе затънал в борчове. Въпреки близките си финансови отношения с управляващата партия ГЕРБ, Христов задлъжня с милиони на чуждестранните си съдружници, разкриват негови бивши бизнес партньори.

Преди години предприемачи от Израел се съгла­сили да инвестират пари в мащабни строителни проекти, които Христов щял да ръководи, заради връзките му с политици. Евреите обаче останали из­лъгани и не могли да си върнат милиони­те евро, които нале­ли в касата на спонсо­ра на ГЕРБ.

Петър Хрис­тов е бивш виден представител на силовата групировка СИК за област Велико Търново. Стана извес­тен като финансов бла­годетел на Мануела Горсова. Момичето се нуждаеше от скъпо лечение след като олимпийският шампион по кънки Мак­сим Стависки едва не го уби пиян с джипа си и я остави във вегетиращо състояние до живот.

През последните години Пе­тър Христов бил в слож­ни отношения с ръководството на ГЕРБ, въпре­ки близкото си приятелство с Цветан Цве­танов, разказват сигурни източници от Търново. От друга страна, публична тайна е, че Христов бил на „ти“ с бандити и мошеници от цяла България.

Отлично информи­рани от МВР разказват, че Петър Христов и Цве­тан Цветанов се държали взаимно с компромати и затова никой от двама им досега не беше пострадал от подмолната война между двамата. Във Велико Търново уси­лено върви слух, че еди­ният от 6-те апартамен­та на Цветан Цветанов е платени подарен на физкултурника точно от Петър Христов и то малко преди ГЕРБ да дойдат на власт. Спо­ред запознати, причини­те за щедрия подарък били две: Първата- веднага щом вземе властта, Цветанов да се спре разработките, водени от години за ог­ромни далавери срещу Петър Христов. Втората- Цветанов да направи Христов кмет на Търново или поне да сло­жи негов човек на поста. Това щяло да даде на бизнесмена зелена светлина за об­щите проекти с евреите и така той да върне борчо­вете си. Самият Цветанов отговаря по гербаджийска линия за старата столица и винаги е избиран за депутат именно от там.

Петър Христов е завършил военното училище във Велико Търново. По времето на комунизма бил състезател по карате, както и Бой­ко Борисов. След като напуснал армията, станал продавач на сергия в града, но за кратко. Със зараждането на мутренските времена в началото на 90-те години дошло и не­говото време. Христов станал охранител в столичната дискотека „Анаконда“ и едновременно с това завъртял търговия. През 1994 година вече се превърнал в ох­ранителен бос. Фирмата му „Дито“ печелила обекти на кило из цялата страна.

Самият той станал регионален представител на мафиотската групировка СИК за Велико Търново и областта. Един от обек­тите му за охрана били „Захарни за­води“ в Горна Оряхови­ца. Освен като охра­на, дру­жеството на Петър Христов най-рекетьорски застанало на входа и на изхо­да на за­вода, по подобие на икономически­те групировки от време­то на „Мултигруп“. Фир­ми на Христов доставяли скъпи суровини и изкупували евтино продукцията, която препрода­вали с огромни печалби за сметка на все още държавната фирма „Захарни за­води“. Докато въртял съм­нителен бизнес със „Захарни заводи“, Петър Христов станал особено близък с Орлин Тодоров, който тогава работил като полицай в предприятие­то. Тодоров бил многократно наказван заради издьнки в работата си и поддържал приятелски отношения с престъпни­ци, които иначе трябвало да разследва.

„Христов, като бизнес­мен, се договори със „За­харни заводи“, и заедно с Тодо­ров, като полицай в пред­приятието, работеха съв­местно. И така източиха мили­они. Двамата станаха като дупе и гащи. Тодоров дори стана кум на Петър Христов“, спомня си бивш дирек­тор на държавния завод.

Набралият скорост бизнесмен Петър Христов станал извес­тен покрай създаване­то на партия ГЕРБ. През 2008 година той нашумя също и като основен финансов благодетел на Мануела Горсова. Жители на ста­рата столица са катего­рични, че го е направил не само от съжаление, но и за да лъсне имиджа си на мутра и сикаджия. Още тогава той взел десетки милиони от чужденци с намерението да ги инве­стира. Когато проектите му обаче ударили на камък, ре­шил да се кандидатира за кмет и да ги „отпуши“.

Благодарение на поз­нанството си с Бойко Борисов от мутренските времена, Петър Хри­стов станал виден гербаджия и дясна ръка на Цветан Цветанов в поверената на физкултурника Велико­търновска област. Още с идването на ГЕРБ на власт, Христов лобирал пред новоизпечения МВР-министър за кума си- компрометира­ното ченге Орлин Тодо­ров, който тогава рабо­тил в криминалната поли­ция в Горна Оряховица. С препоръките на Хри­стов, Цветан Цветанов го издигнал до шеф на звено „Борба с организираната прес­тъпност“ в града.

В началото на 2011 го­дина обаче, изненадващо Ор­лин Тодоров е аресту­ван. Формалният повод бил злоупотреба с класифицирана информация покрай скандала с бебетата в Горна Оряховица, но източници твърдят друго.

Ченгето Тодоров, при­ятел на финансовия гръб на ГЕРБ Петър Христов, си позволява­ло да рекетира местни бизнесмени.

„300 хиляди е дал моят човек, за да ме назначат за шеф на БОП-а. Тези пари трябва да се връщат“ -казвал Тодоров на сред­ни и големи предприе­мачи, без да уточнява дали сумата за поста му е в евро или в лева.

За да притиска бизнесмените, Тодоров използвал лица от криминалния контингент, кои­то трябвало да бъдат арестувани от звеното му, а не закриляни.

В същото време Орлин Тодоров е бил употребя­ван за акции срещу кон­куренти на благодетеля си Петър Христов. Когато положението излязло от контрол, Орлин Тодоров бил арестуван от агенти на „Вътрешна сигурност“ в МВР.

Оттогава и отношенията между Цветан Цветанов и Петър Христов се влошили. Последни­ят не бил номиниран за кмет на Велико Търново, а вместо това бил избран Даниел Па­унов като компромисна фигура.

В старата столица се говори, че обиден заради ареста на авера си и пре­небрежителното от­ношение към него като кандидат за кмет, Петър Христов тайно работил за кандидатурата на Юлияна Дончева, като в същото време бил в инициативния комитет за из­дигането на кандидата на ГЕРБ. Дончева беше в политическата формация на Слави Бинев ГОРД.

Кумът на Петър Христов – Орлин Тодоров, влязъл зад решетките през яну­ари 2011 година и прекарал на топло повече от го­дина в Ловеч, където се водило разследването срещу него.

Според запознати с действията му, той бил ре­ална опасност за Цветан Цветанов, защото от при­ятеля си Петър Христов знаел за много нагласени арести, рушвети и манипулирани изборни резултати. След като отношенията на Цветанов и Христов охладнели през 2011 г., се наложило самият Бойко Борисов да се намеси, за да ги сдобри.

Въпреки всички ак­тивни мероприятия, бизне­сът на Петър Христов про­дължавал да буксува. Чес­то не вдигал телефоните си, защото дължал пари не само на чуждестранните си партньори, но и на бан­ки. Христов не смеел да си потърси парите, които е дал на ГЕРБ преди пар­ламентарните избори, за­щото срещу него така или иначе, ГЕРБаджиите имали дебели папки с оперативни разработки за престъпления от най-различен характер.

Източник:
сензация.нет


Регистрите свързват убития с Борисов, Цветанов, Фандъкова, Цачева

Мляко, строителство, охрана, футбол, медия – всичко това включва мрежата от фирми на разстреляния днес пред офиса си на ул. ”Ралевица” в софийския кв. ”Манастирски ливади” бизнесмен, номиниран и за депутат от ГЕРБ, Петър Христов, показват фирмените регистри, отбелязва „Офнюз”

Фирмите, които е управлявал, го свързват на практика с целия елит на ГЕРБ:

Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова, Цецка Цачева и др. В списъка са още бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев (ГЕРБ), депутатът от ГЕРБ и син на конституционния съдия Румен Ненков – Александър Ненков, Петър Курумбашев, израелски, руски и кипърски граждани.

Основната фирма, с която се свързва името на убития бизнесмен, е приватизираната през втората половина на 90-те г. „Лактима“ (за мляко и млечни продукти), официално управлявана от фирма „Пропъртис мениджмънт груп“ – собственост на дъщеря му Михаела, която е и в управата на сдружение „Национална асоциация на млекопреработвателите“ заедно с Йордан Илков Стоянов, Богдан Лазаров Борисов, Владислав Дончев Михайлов, Людмил Велизаров Свиленов и Иван Борисов Савов.

„Пропъртис“ Михаела Христова участва и в управлението на Института за социални изследвания и маркетинг-МБМД на Мира Янова.

Връзките на бившия президент на ФК „Горна Оряховица“ Христов сочат и към управлението му на информационния сайт „Дартс нюз“, официално притежаван от офшорката „Кастфлекс лимитид“, регистрирана в Кипър и управлявана на документи от Мирослав Стоянов Бейков. Той е свързан с Петър Христов чрез „Велико Търново хилс“.

Общо 52 са регистрациите на фирми, в чието управление Христов е участвал. В 18 от тях – активно, според фирмения регистър. На две 49-годишният бизнесмен е едноличен собственик – „Велико Търново хилс“ ЕООД (строителство), „Ай Би Пи мениджмънт“ ЕООД (архитектурни и инженерни дейности и технически консултации). В „Дито“ (охрана) има 40% участие, а в „Болкан тръст интернешънъл“ (търговия) – 50 на сто.

Всички 18 дружества са:

1. ВЕЛИКО ТЪРНОВО ХИЛС ЕООД

2. БИЗНЕС ПАРК ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЕАД

3. ПРОПЪРТИС МЕНИДЖМЪНТ ГРУП ЕАД

4. ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДИВЕЛОПМЪНТ ЕАД

5. ЛЮЛИН ГАРДЪН ЕООД

6. СТАТУС ИМОТИ АДСИЦ (финансово посредничество)

7. АГРОИНВЕСТ ГРУП ЕООД (търговия)

8. ЛАГУНА БИЙЧ АД

9. АЙ БИ ПИ МЕНИДЖМЪНТ ЕООД

10. СЪН ФЮЧЪР ПРОПЪРТИС ЕА

11. БОЛКАН-ЕСКУЛАП ДЗЗД

12. ДИТОЛ/ТАЙЛАНД/КО.ЛИМИТИД ТП

13. БОЛКАН ТРЪСТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АД

14. БАЛКАН ФУДС ДЗЗД

15. ДИТО ООД

16. СДРУЖЕНИЕ ФУТБОЛЕН КЛУБ СПАРТА

17. СДРУЖЕНИЕ „КЛУБ КАЛОЯН ПО КАРАТЕ, ИЗТОЧНИ БОЙНИ ИЗКУСТВА И ДРУГИ БОЙНИ СПОРТОВЕ“

18. СДРУЖЕНИЕ „СПОРТЕН КЛУБ „СПАРТА“

Близкият до ГЕРБ бизнесмен е номиниран за депутат от партията през 2013 г., но се оттегля.

Връзките му с ГЕРБ обаче са документирани от регистрите. Списъкът с индиректно свързаните с него хора на „Дакси“ включва стотици имена. Сред тях са: Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Красимир Велчев, Искра Фидосова, Десислава Танева, както и Златимир Орсов, Румен Гечев, Красимир Узунов (агенция „Фокус“), Слави Трифонов, Росен Петров, Стоян Мавродиев.

Източник:
Фрог нюз

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.