От МВФ намекнаха за „международна регулация на криптовалутите“

Една от най-важните и влиятелни финансови организации в света заговори за регулация на пазара на криптовалути.

Международният валутен фонд (МВФ) призовава за създаването на глобална координация, засягаща виртуалните валути, като алармира за засилващия се риск, свързан с поскъпването на криптовалутите.

Говорителят на МВФ Гари Райс посочва през миналата седмица, че има нужда от „по-добра международна дискусия и кооперация между регулаторите“, предава Bloomberg, цитиранa от CoinDesk.

„Когато цената на даден актив се покачва бързо, се акумулира риск, особено когато участниците на пазара са заели пари, за да го купят. Важно е хората да са наясно с това и да предприемат необходимите мерки за управление на риска“, казва Райс.

По думите му, криптовалутите създават опасности, отиващи отвъд инвестиционните загуби, тъй като могат да служат за пране на пари, финансиране на тероризъм, избягване на данъци и измами.

В близкото минало МВФ поддържаше мнението, че криптовалутите се нуждаят от балансиран подход отново евентуална регулация.

Директорът на МВФ Кристин Лагард заяви през септември миналата година, че „не е мъдро“ да се игнорират съществуването и потенциала на виртуалните валути.

Според нея, криптовалутите могат да провокират „масивен разрив“, предупреждавайки, че както централните банки, така и финансовите институции, трябва да обръщат особено внимание на тази нова технология.

Последното съобщение на МВФ идва, след като финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин обяви през миналата седмица, че щатският Съвет за надзор на финансовата стабилност е сформирал работна група, която ще проведе дискусии с регулаторите в страната.

Работната група е „силно фокусирана“ върху криптовалутите, каза Мнучин.

„Искаме да се уверим, че лошите хора няма да могат да използват тези валути, за да правят лоши неща“, добави той.

Източник: profit.bg

Коментар: МВФ е мъртвородена паразитна глобалистска институция, която трябва да прекрати съществуването си на момента, подобно на други паразитни глобалистски институции.

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.