Глобалистът и паразит Сорос е вложил над 400 хиляди британски лири за провал на Брекзит

Американският милиардер Джордж Сорос е вложил над 400 хиляди фунта стерлинги (над $500 хиляди) в кампания за оставането на Великобритания в Европейския съюз, съобщи в четвъртък вестник The Guardian.

Изданието е разбрало, че бизнесменът е подкрепял организацията Best for Britain, която се опитвала да предотврати излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Тя получила огромната сума от момента на парламентарните избори през юни миналата година.

Организацията се ръководи от бившия министър лорд Малох-Браун и Джина Милер, която предяви съдебен иск за излизането от ЕС.

По информация на Best for Britain, тя е събрала над 413 хиляди фунта стерлинги от малки дарения.

Референдумът за излизането на Великобритания от Европейския съюз се проведе на 23 юни 2016 година.

Болшинството гласували взеха решение да подкрепят Брекзит.

Източник:
https://www.theguardian.com/politics/2018/feb/07/billionaire-george-soros-backs-campaign-to-reverse-brexit

Публикувано на български в: News Front

Американският милиардер и финансист Джордж Сорос се е ангажирал в кампания, насочена към провал на Брекзит.

Това пише британският „Телеграф“. Според получените от изданието данни, финансистът планира да наеме хора на важни позиции в партията на Тереза Мей, които да подронят авторитета на премиера.

„Сорос е един от трите високопоставени лица, свързани с групата Best for Britain („Най-доброто за Великобритания“), които планират да пуснат национална рекламна кампания за провеждането на втори референдум по темата Брекзит“, пише „Телеграф“.

Според „Ройтерс“, милиардерът дори вече е развързал кесията си и е дарил на групата 400 000 паунда, за да ускори работата им.

В плановете на групата влиза и убеждаването на депутати от британския парламент да гласуват срещу окончателния договор с ЕС. Ако това стане ,следват нови избори или втори референдум.

Източник: дир-бг

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.