Шефката на НАП ще получава над 4000 лв. заплата „заради заслуги“

Става ясно от новината в дир.бг:

Министерският съвет определи на изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова увеличение на основната месечна заплата с 10% спрямо настоящия й размер.

От 1 април тази година тя ще получава 4070 лева, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Решението е обусловено от водещия принос на ръководителя на приходната агенция за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2017 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги“ – така се мотивираха от кабинета.

В съобщението се уточнява, че съгласно чл. 8, ал. 5 от Закона за НАП, възнаграждението на изпълнителния директор се определя от Министерския съвет. Предложението обаче е внесено от финансовия министър Владислав Горанов.

Галя Димитрова оглави данъчната агенция в началото на месец май миналата година, след като тогавашният директор – Бойко Атанасов, става третият заместник-министър на финансите с ресор „Приходни агенции”.

„Галя Димитрова има 22-годишен опит в приходната администрация, ръководила е различни звена. От 2013 г. е заместник-изпълнителен директор на НАП”, подчерта тогава Горанов.

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.