Терористичните режими на САЩ, Великобритания и Франция извършиха необоснована военна агресия срещу Сирия

Днес в 4 часа сутринта САЩ, Франция и Великобритания са изстреляли няколко дузини ракети „Томахоук“ (по данни на местни медии те са били над 100, някои дават 60).
Според САНА и ал-Маядин не са стигнали ракети до летищата Меза и Думайр, около 90% от ракетите са свалени от противовъздушната отбрана. В района Касуи до Дамаск около 13 томахока са свалени. В Думайр 11 ракети са свалени от отбраната. В предградията на Дамаск около 20 ракети са били свалени.

В Дамаск в момент хората масово са излезли с флаговете в подкрепа на армията.

Предимно ударите са били насочени в Хомс и Дамаск. В Хомс най-много ракети са насочени към Масяф. Снарядите към изследователския център в Барзи са разрушили няколко сгради и лаборатории. Удари е имало със сериозни щети в летището в Дамаск, но все още няма информация за подробности. Ударите в Дамаск са били насочени към 9 цели:

1) Републиканската гвардия в Дамаск.
2) Противовъздушната отбрана в планината Касиун, Дамаск
3) Авиобазата в Думайр, около Дамаск
4) Научно-изследователски център в Барзи, Дамаск
5) Научно-изследователски център в Джамрая, Дамаск
6) Спецчасти от бригадата 41, Дамаск
7) Авиобаза в Мази, Дамаск
8) Базата в Източен Каламун
9) Военна база в Касуи, Дамаск

Джим Матис, министър на отбраната обяви, че няма да има допълнителни удари. Матис заяви също, че са били използвани два пъти повече ракети от миналата атака в Шейрат, но според мен спестява доста, защото поне 50 ракети са свалени.

В същото време сирийските власти са поканили и приели международни инспектори и утре ще започнат разследване в Дума за химическите атаки. Тоест ударите са били преди да има каквото и да е било разследване.

Така виждаме, че изродите нападнаха Сирия с оправдание „химически оръжия“, и просто недоумявам как може още някои да им вярва след лъжите в Ирак и последвалите извинения на Тони Блеър (след като над 1 милион иракчани загинаха, а 5 милиона деца останаха сираци).

Тази атака само ще засили позициите на САА и сирийският народ все повече ще застава зад Асад. Няма как Нетаняху и Тръмп да казват кой ще ни е президент и кой ще управлява и как ще управлява Сирия.

Дахер Ламот

Споделете: