Иванчева спряла проект за €5 милиона на зетя на цвъкнята

Проект за 5 милиона евро, за строителство на мини-мол в Младост, е бил спрян на 7 април със заповед на кметицата Десислава Иванчева.

Причина са съмнения около начина на придобиване на терена, който общината е „продала“ само по 7 лв. на кв.м.

Купувач е фирмата „Билд Строй Ц“. Справка в Търговския регистър показва, че тя е собственост на Петко Михайлов, който е и управител.

Петко Михайлов е името на съпруга на сестрата на зам-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Очевидно Фандъкова му е продала земя на безценица, а после са му издадени всички разрешителни по бързата процедура.

Иванчева е засякла проблема, спряла е временно строежа, и е сезирала прокуратурата.

Но вместо прокурорите да арестуват височайшия „зет“, те прибраха самата Иванчева.

Сега най-вероятно строежът ще продължи, защото Иванчева ще бъда отстранена от длъжност, докато трае делото. Т.е. с години. Вероятно именно това е целта, а никой не се интересува дали ще бъде осъдена.

Източник: Zero News„Организирана престъпна група прати Иванчева в ареста“

Екипът на Десислава Иванчева в Район ”Младост” започна със съдействието на сдружение ”Зелен Младост” собствено разследване по случая с ареста и обвинението в искане и взимане на подкуп от Иванчева, съобщи пред Фрогнюз Петър Кърджилов, който е доктор по обществени комуникации и информационни науки на Софийския университет, специалност Кризисна комуникация, член е на съюза на учените в България и пиар на общината.

„Работим по най-вероятната версия за нас – предумишлено набеждаване, подготвено от организирана престъпна група”, заяви Кърджилов и допълни: „ Опитват се да запушат всички усти, но няма да успеят! Преди секунди ми звънна Димитър Велин, успяхме да разменим само по едно изречение. Преди това през Viber ме набра колежка от общината (Район „Младост“) и стана същото”.

Петър Кърджилов е убеден, че влезлият в ролята на посредник в предаването на белязаните пари на Иванчева е участвал в схема за набеждаване на кметицата. „Петър Дюлгеров се е навъртал около Иванчева още от мига, в който тя е поела управленското кормило. Предлагал си е помощта за извършване на редица дейности”, обяснява Кърджилов.

Адвокат Марковски пък заяви, че по ръцете на Дюлгеров също е имало от мастилото, с което са били белязани парите. Без да е спазен срокът от три дни, днес защитниците по делото с подкупа са получили и призовки за нови обвинения, с които ще се запознаят в сряда.

Източник: Фрог нюз

Споделете: