Работят ли изобщо ваксините против морбили?

Защо в Китай има епидемии на морбили, след като 99 % от населението е ваксинирано?

Китай е един от народите с най-масово придържане към ваксинациите в света. В действителност, ваксинацията срещу морбили е задължителна. Но тогава, защо в Китай има над 700 огнища на морбили( дребна шарка) само между 2009-та и 2012-та година?

Очевидният отговор е, че ваксините срещу морбили просто не са ефективни.

Едно скорошно проучване, публикувано в Обществената библиотека на науките (PLoS), озаглавено „Трудности при елиминирането на морбили и контролирането на рубеола и паротит: комбинирано проучване на първа ваксинация срещу морбили и рубеола и втора ваксинация срещу морбили, паротит и рубеола“, доведе до истината за неефективността на две ваксини срещу морбили – морбили-рубеола (MR) и морбили-паротит-рубеола (MMR) при изпълнението на техните широко заявени обещания за предотвратяване на епидемии при полулации с висок процент на ваксинираните.

Според изследването, „отчетеното покритие на ваксините морбили – рубеола (MR), или морбили-паротит-рубеола (MMR) е по-голямо от 99% в провинция Джъдзян. Въпреки това, честотата на морбили, паротит и рубеола остава висока“.

Експериментът със задължителните ваксини в Китай

Джъдзян е една източна крайбрежна провинция на Република Китай и дом на 55 милиона жители. Всички деца там получават задължителна първа доза от MR на 8 месеца и още една доза от ваксината MMR на възраст между 18 и 24 месеца.

В новото проучване, учените анализират подмножество от 1 015 жители на Джъдзян и откриват, че въпреки скорошните епидемии на морбили, 93,6% от тях са били серопозитивни за антитела срещу морбили, което е знак за наличие на защитни антитела, произведени от ваксината (срещу морбили )в кръвния им серум – повече, отколкото е необходимо за достигане на т.нар. праг на „стадния имунитет“, който е 88% -92%, често се твърди, че този праг е решението за унищожаване на инфекциозните заболявания като цяло. [2] И все пак, въпреки тази теоретична „защита“, 8,6% от населението са развили морбили.

Друго скорошно проучване, публикувано във високо авторитетния бюлетин на Световната здравна организация, разглежда скорошни появи на морбили из цял Китай и установява, че е имало 707 огнища на шарка в страната между 2009-та и 2012-та година, със силен възход през 2013-та година: „Броят на случаите на морбили за първите 10 месеца на 2013-та е бил 26 443 – три пъти по-голям от броя за цялата 2012 година“. Това е още по-странно, като се има предвид, че от 2009 г. насам „.. първата доза ваксина, съдържаща вирус на морбили е достигнала повече от 90% от целевото население“.

Всеки би очаквал увеличаването на приема на ваксини срещу морбили да доведе до намаляване на появата на болестта.

Става ясно, че ваксините не са толкова ефективни, колкото се твърди, нито пък концепцията за колективния имунитет. Това заключение се подкрепя категорично от епидемиологичните доказателства. За повече информация, можете да прочетете статията на GreenMedInfo Колективният имунитет: мит или реалност?

Титрите на антителата, произведени чрез ваксина, не успяват да ни защитят от „болести, предотвратими чрез ваксиниране“ и това може да бъде обяснено по-ясно, ако се вземе предвид, че теорията за ефикасността на ваксините на база на антителата – един от основните принципи на ваксинологията и имунологията – наскоро бе поставена под въпрос. [4]

Откритието, че не са необходими антитела за защита срещу инфекция, е обратно на очакванията ни, но не е новост. В действителност, не само че антителата не са необходими за имунитета, но има случаи на открити високи нива при активни, дори смъртоносни инфекции. Например, наблюдавано е, че високи серумни нива на антитела срещу тетанус не успяват да осигурят защита срещу болестта. Справка от 1992, публикувана в списание Neurology, показва тежка форма на тетанус при имунизирани пациенти с високи анти-тетанус титри, един от които е починал в резултат на инфекцията.[3]

Инжектирането на алуминий и други високо имунотоксични помощни средства в тялото за стимулиране на повишени количества антитела само по себе си не гарантира тяхната съвместимост с антигена, от който се предполага, че би трябвало да ви защитят. Напротив, това е все едно да кажем, че сме подобрили цялостното здраве на кошера, като сме го ритнали с крак, за да разбъркаме неговите гневни жители и да ги накараме да ужилят най-близкия до тях – и по този начин той да умре.

Как ваксинирането застрашава нашия естествен имунитет

За да научим почти универсално потисканата истина за опасностите и неефективността на ваксините, аз силно препоръчвам да се сдобиете с копие на книгата на Тетяна Обуканич (Tetyana Obukhanich) Vaccine Illusion, която е представена по начин, разбираем за неспециалисти. Д-р Обуканич е защитила докторската си степен по имунология в Университета Рокфелер университет в Ню Йорк.

„Поради нарастващите опасения за безопасността на ваксините, нашето общество е разделено на защитници и опоненти. Въпреки това, в дискусиите за безопасността на ваксините, ние сме загубили от поглед един по-голям проблем: Kак ваксинационните кампании унищожават нашия колективен имунитет и поставят в опасност най-младите … Ваксините не могат да ни осигурят траен имунитет към инфекциозни заболявания … те застрашават нашия естествен имунитет и цялостното ни здраве.“, Тeтяна Обуканич.

Целта на СЗО за изкореняване на морбили в Китай чрез задължителни ваксини се провали

През 2005-та година Регионалният комитет на СЗО в Западния тихоокеански регион посочи 2012 година за крайна дата, до която ще бъдат елиминирани напълно морбилите в региона. Китайското министерство на здравеопазването инициира задължителни ваксинации срещу морбили, за да се постигне това. Година по-късно, през 2006-та, Китай си постави за цел ускоряване на напредъка за елиминиране на морбили до 2012-та година, като се стреми да поддържа честота на морбили под 0,1 на 100 000, и разработи серия от ваксинационни стратегии за изпълнение на тези цели.

Но въпреки пълното и почти универсално прилагане на ваксини с многократни дози, заразите от морбили, паротит и рубеола продължаваха да застигат ваксинираните:

„Епидемиите от морбили продължиха през 2008-ма година с отчетени 12782 случая, което съответстваше на 252,61 души на милион от населението. От 2009-та до 2011-та г. честотата на морбили остава висока -3.14-17.2 на милион от населението.

Също така, честотата на заушка се увеличила от 394,32 до 558,26 на милион от населението през 2007-ма и 2008-ма година, съответно.

И накрая, отчетените случаи на рубеола се увеличили от 3284 на 4284 през 2007-ма и 2011-та г., съответно, което представлява увеличение с 30,45%, или увеличение от 65.94 до 78.71 на милион от населението.

Ето защо, премахването на морбили и контролът върху заушка и рубеола са неотложни приоритети на общественото здраве в местните райони. [1]“

Както съм изследвал в предишна статия „Морбили: обрив от дезинформация“, ваксината срещу морбили не е толкова безопасна и ефективна, както се смята. Епидемии от морбили постоянно са настъпвали в популации с висок процент на ваксинираните. За един по –широк преглед на епидемиологичната литература за огнища на морбили, появяващи се в условията на население с висок брой на ваксинираните, моля, прочетете:“ Епидемията от морбили през 2013г: неуспех за ваксината, а не неуспех за извършване на ваксинациите„.

За съжаление, най-новото проучване приключва с препоръката, че ваксината MMR трябва да се увеличи до две дози, като първата се дава на 8 месеца, а втората – между 18 и 24 месеца. Освен това, се указва, че в допълнение към друга ваксина MMR ,“може да е необходима ускорителна кампания за MR ваксинация за по-големите юноши и млади хора, особено млади жени“.

Този начин на реакция в защита на ваксинационния план отдавна се е превърнал в готов модел за отговор от страна на медицинските среди, когато се сблъскат с доказателства за техните провалени ваксинационни кампании. Вместо да признаят безразсъдството да разчитаме изключително и само на ваксинационно-концентрираната гледна точка за имунитета, те въвеждат, обратно на очакванията, да се увеличи броят на даваните ваксини, добавяйки 1 или 2 ускорителя, когато ваксините явно не работят, което е най-важното. А защо да не интегрират хранителен подход? Витамин D? Подобрени санитарни условия и хигиена?

Всъщност, този интелектуално нечестен и коравосърдечно подход е основната причина да продължи да нараства опасно високия брой ваксини, а те в момента запълват (може би лудия) имунизационен календар на CDC – график с най-големия брой ваксини в света, и за който се очаква от нас да повярваме, че няма нищо общо с прогресивно нарастващия брой заболявания от аутизъм (1: 5000 през 1975 г, и 1 на 65 днес), или на сегашния срамен най-висок процент детска смъртност в развитите страни. Въпреки разпускането на CDC, детската смъртност е най-висока сред страните, които прилагат най-много ваксини в рамките на най-уязвимия период от детското развитие.

Друг силно обезпокоителен проблем с новото изследване е неговото подозрително мълчание относно известните нежелани, неблагоприятни последици от ваксиниране. В действителност, по-рано тази година ви съобщихме за друго китайско изследване върху ваксините, което констатира, че „42% от реакциите към лекарства имат връзка с ваксините“[5].

Лично мнение на автора

И разбира се, не можем да не споменем вероятно най-голямото медицинско прикриване на нашето време: старши учен по ваксините Уилям Томпсън в CDC разгласи как неговата агенция е прикривала връзката аутизъм -ваксини за повече от десетилетие , а още измами предстоят да бъдат разкрити. Нещо, което продължава и до днес, тъй като все още никоя популярна медийна група не е разкрила фактите покрай тази история по сериозен или честен начин.

Колко от тези китайски бебета и деца ще бъдат подложени на забавено развитие на нервната система или ще страдат от други неврологични разстройства в резултат от използване на същата MMR ваксина, която CDC идентифицира като вредна за афро-американските момчета? Ние може никога да не разберем, но можем да бъдем сигурни, че те не са имунизирани срещу добре документираните опасности.

Предвид сериозността на потенциалните вреди, свързани с рутинните ваксини, съпоставени с може би далеч по-малкия риск, който някога се считаше за нормален, а именно влизането в контакт с естествените инфекции(като шарка), изграждащи имунната система, проблемът тук е в баланса на плюсовете и минусите в случай, че оставим само медицинската литература да напътства решенията на родителите. Родители, които имат правото и отговорността да изберат какви медицински интервенции са подходящи за техните деца.

Препратки:

[1] Zhifang Wang, Rui Yan, Hanqing He, Qian Li, Guohua Chen, Shengxu Yang, Enfu Chen. Difficulties in eliminating measles and controlling rubella and mumps: a cross-sectional study of a first measles and rubella vaccination and a second measles, mumps, and rubella vaccination. PLoS One. 2014 ;9(2):e89361. Epub 2014 Feb 20. PMID: 24586717

[2] Vaccination and herd immunity to infectious diseases. Anderson RM, May RM Nature. 1985 Nov 28-Dec 4; 318(6044):323-9. [PubMed]

[3] Severe tetanus in immunized patients with high anti-tetanus titers. Neurology. 1992 Apr ;42(4):761-4. PMID: 1565228

[4] B cell maintenance of subcapsular sinus macrophages protects against a fatal viral infection independent of adaptive immunity. Immunity. 2012 Mar 23 ;36(3):415-26. Epub 2012 Mar 1. PMID: 22386268

[5] Adverse Drug Reactions of Spontaneous Reports in Shanghai Pediatric Population PLoS One

Сайер Джи

Източник: https://wakeup-world.com/2014/09/26/why-is-china-having-measles-outbreaks-when-99-are-vaccinated/

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.