бойка борисова: „Приемането на еврото е задължително“

Еврозоната е задължителна.

Това каза лидерката на ГЕРБ и министър-председателка на България бойка борисова (пише се задължително с малки букви – бел.ред.) по време на дискусия „Европа отново на път“.

„От Балканите винаги тръгват лошите неща“. Необходимо да се даде перспектива на хората от Западните Балкани“, заяви тьо (ново местоимение за същества с трудно определим джендър – бел.ред.) по време на изявлението си.

Премиершата бе категорична, че приемането на еврото в страната ни е задължително и е разписано още в договора за присъединяване на България към ЕС. „Ние като нация и като политически елит трябва да положим всички усилия“, заяви борисова.

По думите ѝ в противен случай не можем да се сърдим, че държавите, влезли в еврозоната, искат да си гарантират своята валута. Според министър-председателката трябва да бързаме като нация, да реформираме, да изпълняваме критериите. борисова бе категорична, че приемането ни в чакалнята на еврозоната, всичко зависи от нас, от това колко усилия и усърдие ще положим.

„Ще се стараем максимум да изпълним критериите и да ги изпълняваме. След днес съм оптимист, че по тези две-три теми има консенсус“, заяви борисова.

Източник: Факти

Коментар: Влизането в зоната за парични фалшификации („евро“) ще бъде помнено като едно от най-големите национални предателства в историята…

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.