Възможни схеми за грабеж, разиграни между Б.Б. и премиера на Норвегия

Народе, просто не се сдържам да опиша една от схемичките за ограбване на народа български.
Обажда се премиер-министъра на Норвегия на Бойко и му казва следното: „Братле, искам нашата държавна компания Теленор да работи на българския пазар“.
Бойко: Какво ти трябва за да стане това?
Норвежецът: Не ни стигат 300 млн. евро
Бойко: Няма проблеми. Пусни облигации на Теленор на лондонската борса с доходност 0,5% годишно пък аз ще наредя на БНБ да ги изкупи чрез резервите във валутния борд.
След 2 месеца премиер-министъра на Норвегия пак се обажда.
Норвежецът: Бойко, братле, благодаря за евтиния кредит, но нещо ми е сложно да правя бизнес в България.
Бойко: Какъв ти е проблема братко?
Норвежецът: Твоята администрация ми пречи чрез непрекъснати пожарникарски и данъчни проверки.
Бойко: Няма проблеми. Отвори една офшорка в Люксембург, а разликата между българските данъци и данъците на офшорката ще доплащаш в моята люксембурска сметка. Давам гаранция, че пожарникарите и данъчната няма да те пипат защото сме от един клан.
Норвежецът: Бойко, а може ли да платя с 10% отгоре за да не ме пипа Цацаров за сговор и завишени цени на телеком пазара?
Бойко: Това ще ти струва 12% отгоре защото Цацаров ще трябва да прехвърля пари от своята люксембурска сметка към сметките на колеги в Кипър и Малта.
Норвежецът: Съгласен съм братле. А кога ще влизате в Еврозоната, че имам схема за източване на валутния борд чрез Теленор Черна гора
Бойко: След европредседателството ще накарам овцете да приемат еврото. Каква ти е схемата?
Норвежецът: Наливаш пари с одобрението на ЕЦБ за спасяването на Теленор Черна гора, а ние си взимаме от тях 10%. Останалите 90% се разделят на 2 сметки. 85% отиват за офшорен софтуеър, който ти демек ни разработваш в Люксембург, а другите 5% са за ЕЦБ чиновника за офшорно счетоводство на Малта.
Бойко: Добре звучи, ще натискам овцете!

Павел Вълчев, фейсбук

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.