Осъдителната кампания на МВФ за продължаващата бедност в Африка на юг от Сахара

Добра публикация на Даниел Мичел, линк към която е даден по-долу.

Става дума за една от мъртвородените паразитни глобалистски институции – МВФ – и вредите, които нанася на света, в т.ч. в Африка, допринасяйки за бедността там. МВФ настояват за повече държавни разходи и заедно с това – увеличена данъчна тежест – като част от препоръките им за „устойчиво развитие“, което е показателно за тяхната престъпна некомпетентност по отношение на история и икономика.

Дан Мичел убедително доказва, че големият икономически прогрес – какъвто е на западните страни през 19-ти век – се е получил при малка роля на държавата и много по-ниска данъчна тежест в сравнение с настоящата в същите части на света. Това показва, че няма как посредством увеличаване на данъците да се постигне така нужното забележително повишаване на жизнения стандарт в Африка, а и където и да е другаде, където глобалистките болшевики от МВФ налагат подобни изисквания.

Обратното – препоръките на МВФ за повече държава и по-високи данъци са рецепта за бедност.

Разбира се, бюджетната политика е само едно парче от пъзела. Не по-малко важни са също регулаторната политика, търговската политика, паричната политика и качеството на управление. Държавите в Африка се представят по тези политики дори по-зле в сравнение с бюджетната политика, върху която се фокусират престъпно некомпетентните паразити от МВФ.

Линк към публикацията на английски

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.