Потребителите на Хуауей ще се сдобият с вградени Биткойн портфейли в новите си телефони

Според Bloomberg, тази седмица третият по големина производител на телефони в света започва да инсталира Bitcoin портфейли на новите си телефони в опит да се възползва от пазара на криптовалути в Китай, който беше засегнат от строги правила от китайското правителство.

Този ход определено ще спомогне за увеличаване на масовото приемане на криптовалутите, тъй като повече потребители на мобилния телефон ще имат възможността да изтеглят и инсталират Bitcoin портфейли на своите устройства.

Това съобщение бе направено от Alejandro de la Torre, вицепрезидента на сайта BTC.com

Това ще бъде първото приложение за криптовалути, предлагано от App Gallery на Huawei.

В телефонен разговор с Блумбърг Алехандро казва:

“Това е добра възможност да се включим в китайския пазар на криптовалути (и не само). Използването на безкасови плащания чрез приложения е бъдещето и традиционната банкова система ще започне да отстъпва, затова крипто плащанията имат голям потенциал за развитие. “

Bloomberg продължава да твърди, че портфейлите не само ще бъдат предварително инсталирани на всички устройства на Honor и Huawei, но и през следващите месеци ще бъдат пуснати на по-стари устройства. Това е чудесна новина за всички потребители на третата най-популярна мобилна марка в света, тъй като те ще станат собственици на Bitcoin портфейли.

Това е ход, който ще окаже огромно влияние върху китайския пазар, който бе възпрепятстван от решението на правителството да забрани обмена по-рано тази година. Това засяга най-вече своите граждани, които са много заинтересовани от закупуването и продажбата на криптовалути.

Въпреки това, жителите на азиатската страна нямат забрана да притежават БТК или други крипто монети.

BTC.com е най-големият майнинг басейн за Bitcoin в света и е трудно достъпен за китайските граждани поради решението на правителството да блокира Google Play Магазин и секции от iTunes на Apple според Bloomberg.

Но всичко това ще се промени след като Huawei инсталира Bitcoin портфейли на новите си телефони. Когато това се случи липсата на достъп ще бъде в миналото.

Източник: Crypto Mania Bulgaria

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.