Обвиненията срещу Русия за сваления самолет – извън всякакви доказателства

И коментаторът на следствената група, сочейки маркировката на лежащото пред него изделие, поиска от Русия да поясни какво означават тези цифри, а също и да назове бойната част, в която са се числили тези ракети. Очевидно, по отломките на този „Бук“ са били намерени и самите отпечатъци от пръстите на заподозрените… Обществеността просто е поразена от скрупульозността и щателността на следователите и от доказателственото изобличаване на Русия в това престъпление. Има само едно малко разминаване! „Следователите“ внесоха на сцената не отломки от ракета 9М38 ЗРК „Бук-М1“, каквато, както е установено, е свалила Боинга над Донбас, а отломки от ракета 9М79 от тактическия ракетен комплекс „Точка“. И ако трябва да сме точни, от неговата двигателна част! Тоест, холандските следователи с умен вид представиха на международната общност в качеството на „неопровержимо доказателство“ вместо отломки от ракета „земя-въздух“, отломки от ракета „земя-земя“. При това съвсем очевидно украинска!

Преди седмица се състоя премиерата на поредната серия на „международното разследване“, което вече четвърта година се провежда от холандци. Те изясняват кой в крайна сметка е свалил на 17 юли 2014 над Донбас пътнически самолет Боинг 777, летящ по рейс МН17.

На борда на самолета са се намирали 298 души, всички са загинали. И през всички тези години се разследва изключително една версия: лайнерът е бил свален от ЗРК „Бук“, който като че ли е бил предаден от Русия на опълченците. Това, че по това време в този район се е намирала и аналогична дивизия на Въздушните Сили на Украйна (ВСУ), следствието просто игнорира. И не се изморява да хвърля на обществеността все нови и нови свои „открития“. Всяко от които все по-силно опровергава не само най-основната версия, но и унищожава доверието в следствието като такова.

Този път следствената група беше особено тържествена и излезе с гръмко заявление: „Следствената група изследва всички достъпни изображения и установи, че ЗРК „Бук“ има редица уникални особености. По тях следствената група успя да получи отпечатъци от пръсти.

След интензивно сравнително изследване на няколко Бука е установено, че ЗРК, който е свалил Боинга се числи към 53 зенитна бригада от Курск, Руската Федерация“ – заяви представител на холандците в хода на презентацията на предварителните точки на второто разследване на катастрофата на лайнера в Източна Украйна“. Така значи! Ни повече, ни по-малко.

А като главно доказателство на публиката с театрална сценичност беше предоставено нещо, наречено от следователите „отломки от самата ракета „Бук“, с която е свален малайзийския Боинг.

И коментаторът на следствената група, сочейки маркировката на лежащото пред него изделие, поиска от Русия да поясни какво означават тези цифри, а също и да назове бойната част, в която са се числили тези ракети. Очевидно, по отломките на този „Бук“ са били намерени и самите отпечатъци от пръстите на заподозрените…

Обществеността просто е поразена от скрупульозността и щателността на следователите и от доказателственото изобличаване на Русия в това престъпление.

Има само едно малко разминаване!

„Следователите“ внесоха на сцената не отломки от ракета 9М38 ЗРК „Бук-М1“, каквато, както е установено, е свалила Боинга над Донбас, а отломки от ракета 9М79 от тактическия ракетен комплекс „Точка“. И ако трябва да сме точни, от неговата двигателна част!

Тоест, холандските следователи с умен вид представиха на международната общност в качеството на „неопровержимо доказателство“ вместо отломки от ракета „земя-въздух“, отломки от ракета „земя-земя“.

При това съвсем очевидно украинска!

Тъй като при опълченците никога не е имало подобни ракети на въоръжение и тя никога не е била получавана от тях. И конкретните отломки, ако са доказателство за престъпление, то е за престъпление на ВСУ, които с такива комплекси стреляха по гъстонаселения град Донбас.

По-рано МВнР на холандците съобщи, че съдебният процес по делото за разбиването на малайзийския самолет ще се проведе в тази страна. Повечето жертви на трагедията били поданници на Холандия.

Много ми се иска да задам на следователя въпрос: как „тайно“ са се търсили и превозвали тези „отломки“, как са били предадени на следователите и доставени в Холандия?

А ако искаме да останем сериозни, колкото по-дълго се проточва фарсът, наречен „следствие по делото за рейс МН17“, толкова по-очевидна става неговата безпомощност и необективност. След като извън всякакви доказателства и правила на разследване виновникът е определен предварително…

Владислав Шуригин

Източник: „Известия“

Превод: Екатерина Грънчарова

Публикувано на български в: Гласове

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.