Макрон и Меркел ще договарят „общ бюджет за еврозоната“

Германия и Франция искат да бъде създаден общ бюджет за еврозоната в перспективата на 2021 година, чиято цел да бъде по-добра защита от кризи. Това обявиха днес лидерите на двете страни, предаде Франс прес.

Двамата говориха над четири часа в замъка Мезеберг до Берлин. Меркел, чиито позици в последните дни са отслабени, се нуждае от Макрон, за да покаже партньор в търсенето на европейско решение. Френският президент, от своя страна се нуждае от германския канцлер, за да реализира предложенията си за реформи в Еврозоната. И двамата получиха отговори.

„Ние се ангажираме с един бюджет за еврозоната, който ще има за цел увеличаване на инвестициите“, заяви германският канцлер Ангела Меркел на пресконференция в Берлин с френския президент Еманюел Макрон. Според Меркел този ход също ще насърчи икономическа конвергенция между страните членки във валутния съюз.

От дълго време Макрон настояваше за изграждането на такъв механизъм за солидарност и стабилност за 19-те страни членки на еврозоната.

Този бюджет, в който ще има „разходи и приходи“, би могъл да бъде създаден през 2021 година, при условие че проектът бъде одобрен от останалите 17 страни от еврозоната, уточни френският държавен глава.

Източник: дир.бг

Коментар: Евентуално създаване на „общ бюджет за еврозоната“ (зона за финансови престъпления в особено огромни размери) е поредна зловеща стъпка в посока институционализиране на свръх-държавата ЕССР – един мъртвороден потиснически паразит.

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.