Унгария пречи на терористична „евроатлантическа“ Украйна да влезе в терористичната групировка НАТО

Украинският режим: Искаме в НАТО, а Унгария ни пречи заради закона за украинския език!

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов заяви, че Унгария създава пречки за Киев в провеждането на „евроатлантическа интеграция“.

„За голямо съжаление, Унгария в последно време слага, даже бих казал не прът, а греди в колелата на нашата евроатлантическа интеграция.

Но аз се надявам, че все пак комисията Украйна-НАТО на високо ниво ще бъде проведена.

Политическите игри на Будапеща не трябва да вредят на сигурността на Европа“, оплака се паразитът-терорист Турчинов пред журналисти от агенция Интерфакс-Украина.

По негови думи на срещата на върха заемащият длъжността президент на Украйна Петро Порошенко бил решително настроен за среща с ръководството на алианса.

По-рано пък заместник министърът на външните работи на Украйна Елена Зеркал заяви, че Киев едва ли ще може да си оправи отношенията с Унгария без посредничеството на САЩ.

Напомняме, че в Киев „обществени активисти“ организираха протестна акция пред посолството на Унгария, която, както обеща, ще блокира всякакви инициативи на Украйна, свързани с ЕС, заради въвеждането на скандалния закон за образованието нарушаващ правата на националните малцинства, и в частност, правото им да изучават в училище родния си език, си държи на думата и блокира Киев навсякъде.

Източник: News Front

Споделете: