бойка борисова ще връща по нареждане на Меркел 60 000 мигранти; подарява „между другото“ летището на турска фирма

„Г-жа Меркел представи на премиера Борисов сметката за бежанците, а тя е 60 000 мигранти, които са пропуснати през българската граница и трябва да бъдат върнати тук”. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България” Елена Йончева пред бТВ. Тя добави, че в тази бройка влизат и хората, преминали на територията на България и през последната една година, когато, по думите на премиера, имаме нула мигранти по границата и всеки, когото хванем, го връщаме в Турция.

Йончева заяви, че истината в един момент ще излезе наяве и ще разберем какво става по границата.

„Няма вариант да спрем връщането на тези мигранти, защото по време на европредседателството не се чу да настояваме за промяна на Дъблинското споразумение”, каза още Елена Йончева. По думите й Австрия, като страна председател, ще работи за това Дъблинското споразумение да не бъде променяно.

Йончева бе категорична, че по време на европредседателството не са поставени теми, които засягат националния ни интерес. „Виждахме само прегръдки, целувки и ПР акции, а на практика това, което беше в интерес на България, го нямаше”, коментира тя.

Йончева добави, че сме се справили с логистиката на европредседателството, но националният интерес не е бил защитен.

„Нито една кола с еврочиновник не угасна, както каза премиера, сложихме нови плочки пред НДК и го ремонтирахме- няма държава, която не се е справила с това”, каза още народният представител. „Но какво ни донесе това? Имаме ли по-голям шанс за Шенген и Еврозоната ?”, попита тя.

По думите на Йончева ние ставаме до голяма степен зависими от Турция в мигрантската политика, в енергийната сфера, а сега ако дадем концесията на Летище София на турска фирма, това вече ще е заплаха и за сигурността ни.

Турция е наш много добър наш съсед, но брани своите национални интереси. Турция държи един огромен коз с мигрантите и затова не е сигурно как ще приключи сагата ЕС – Турция. По думите й сега отношението на Ердоган към ЕС е много по-смекчено, тъй като Турция се нуждае от европейските пазари, защото там изнася своите стоки.

„Това, че стартирането на концесията за летище „София” се гледа на закрито заседание на МС и не се дава никаква информация, показва, че се крие нещо. През март, миналата година служебното правителство спира концесията на летище „София” с аргументите, че то представлява част от националната сигурност и концесията не отговаря на интересите на България”, припомни Йончева. Тя добави, че левицата не казва, че е лошо турска фирма да вземе на концесия летище „София”.

„Едната от турските фирми, която иска да е концесионер, строи най-голямото летище в света и то не къде да е, а в Истанбул. Нормално е да се опитва да подчини конкуренцията. Световната практика е да подчиняваш своя конкурент и да създаваш такива условия, че да нямаш конкуренция в региона”, обясни Йончева.

Тя добави, че живеем в период, в който има проблеми с бежанците и тероризма, и това не е политическата ситуация от преди 12 години, когато на концесия са дадени летищата във Варна и Бургас. „Софийското летище е печелившо, за миналата година има печалба над 11 млн. лв, а приходите са над 148 млн. лв. Всяка година потокът на пътници и печалбата се увеличават. Летището има изградена инфраструктура”, обясни Йончева. Тя попита, защо ни е да даваме на концесия нещо печелившо.

„ГЕРБ продължават да приемат лобистки закони, като този за бездимните цигари”, коментира още Елена Йончева. Тя добави, че да увеличаваш акциза на една стока в средата на годината е необяснимо и неприемливо. „Дава се много лош знак на чуждестранните инвеститори. Чуждестранните инвестиции по време на управлението на Борисов са намалели с 1000%. Последният доклад на Светованата банка също казва, че бизнес средата се влошава”, обясни още тя.

Източник: Гласове

бойка тайно върна първите 300 мuгранти, кацнаха на военно летище, каракачанката ги кара със закрити камиони по лагерите…

Първата група мигранти, пратени от Германия е вече в България.

Това ни съобщиха родолюбиви офицери от авиобаза „Безмер“, пожелали анонимност.

Току що на летището са кацнали два германски „Еърбъса“ и са разтоварили съответно 153 и 155 мигранти.

Веднага след това самолетите са излетели – вероятно за нов курс.

Връщането е съвсем законно формално – по силата на „Дъблинския регламент“. Тези мигранти са регистрирани първо в България и имат право да ни ги върнат.

Припомняме, че за разлика от Гърция, България чинно регистрира всеки.

Общо могат да пратят тук около 50 хиляди души – повече, отколкото в Гърция, въпреки че от там са минали първоначално поне 1 милион души. Но гърците не ги регистрират.

Само наш Ганьо е пръв отличник на дебелата Берта от Берлин.

Разтоварените – предимно чернокожи и араби, веднага са качени на закрити военни камиони „ЗИЛ“. Не на автобуси, за да не се вижда от вън какво возят.

И са закарани в няколко различни бежански центъра, вкл. този от Харманли.

В Харманли са влезли поне 10 военни камиона, твърдят местни хора.

Германия вероятно ще бърза с тази тайна операция, защото рано или късно ще се разчуе, и Бойко и военният му министър, може да бъдат свалени, или поне заставени да спрат.
Идеята е докато се усетим да ни върнат поне няколко хиляди души…

Споделете: