Кои паразити подкрепят Иван Иванов и КЕВР

За да не се чудите защо някои производители, ЕРП и големите потребители пишат горещи молби до Караянчева в подкрепа на Иван Иванов ще обясня:

1. От производителите писмото за подкрепа на Иванов са подписали “американските” централи, Фотоволтаичната асоциация на Миглена Русинова и Инерком. Да обяснявам ли защо тази групичка подкрепя Иванов? Американците заради ДДИЕ, Миглена щото е на хранилка във фонда сигурност на електроенергийната система , а Инерком щото Иванов не прилага закона а Енергетика за проверка на сделката им.

2. Големите потребители подкрепят Иванов защото той тъй като били “енергийно интензивни” им намалява само на тях такса “задължение към обществото” заради ВЕИ и ВЕКП със 160 милиона. А всички останали по-малки не толкова “интензивни”, включително битовите, плащат пълната такса. Не си ли спомняте, че Иванов измисли тази хватка защото Киро Домусчиев каза че ще го разкара от КЕВР.

3. ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО ПРО подкрепят Иванов по много птичини като една от тях е че ежегодно вместо 8,5 или 9% технологични разходи той негласно им разрешава 14% от което като се види колко енергия преминава през мрежата и 5,5% от тази енергия се умножи по 70 лв за МВтч. се вижда какви парички остават.

Еленко Божков, Фейсбук

Заплатата на шефа на КЕВР е 14 000 лв., пари които идват от нашия джоб. Ние му плащаме заплата, а той след това ни го набутва


(коментар във Фейсбук)

Споделете: