Пропастта на еврозоната носи огромни загуби за всички ни

(публикувано отпреди 3 години във Фейсбук във връзка с дълговата криза в Гърция)

Толкова са глупави онези, които застават на страната на „Тройката“ финансови престъпници (ЕК, ЕЦБ и МВФ) със заблудата, че лошият дълг на Гърция „трябва да се плаща“ (мисия невъзможна), че не разбират едно много просто нещо!

Ами… тези пари, с които се захранва и изкуствено удължава съществуването на този лош дълг и тези порочни практики на предхождащите СИРИЗА правителства… са вземани от всички нас… под една или друга форма.

Дали като пари на данъкоплатците – като някакъв дял от вземанията, който се пада на всяка страна членка на ЕС и която прави вноска в бюджета на ЕС; дали под формата на друг, „скрит“ данък – инфлационния – с печатането (т.е. фалшифицирането) на пари, което ЕЦБ извършва постоянно, за да стимулира международния балонен пазар на държавни облигации, т.е. да напомпва постоянно този фалшив балон. Тези пари се вземат от всички нас. Данъкоплатците-балъци.

Вие искате ли да плащате за лошия дълг на Гърция??? Искате ли бюрокрацията – национална и над-национална (ЕС и МВФ) да продължава да безчинства в тези престъпни дейности, които де факто не са различни от… КРАЖБА.

Аз не искам да плащам за нови лоши дългове, където и да е по света.

Или искате да се обяви неплатежоспособност – и не само на Гърция разбира се, а на още доста страни – на целия лош, неизплатим, неправилно даван и още по-неправилно – всъщност престъпно – изкупуван с парите на данъкоплатците държавен дълг. И целият този порочен цирк с разхищаване на средства – нашите, а не нечии други – в полза на бюрократите и международните финансови играчи да престане?

Всеки, който няма нищо против да го крадат, се самоопределя като глупак с робска психика.

При преговорите изобщо и не е ставало дума Гърция да си плаща – някога – дълга. Не, те не искат сега (или някога) да плащат,… те искат ОЩЕ ПАРИ. Преговаря се да се сключват нови споразумения срещу нови финансирания, и да се поддържа огромният и неплатим дълг, да се поддържа състоянието на свръх-задлъжнялост и това за сметка на всички нас – живеещите в гнило-социалистическия ЕС. Срещу одобрените от страна на „Тройката“ „правилни реформи“. Това разбира се е престъпление срещу живеещите в тези страни, с чиито пари злоупотребяват политици като Меркел, Оланд, предшественика му Саркози и др.

А като дойде време за нови плащания, целият цирк ще започне отново и ще искат още пари пак… за да могат уж после да си „плащат дълговете“. Има ли малоумници, които да подкрепят това?

Добрил Русев

Публикувано тези дни във Фейсбук от Добри Божилов:

Аз все още не разбирам защо влизането в Еврозоната е успех, след като вече натрупаните дългове на старите членки, се превръщат в огромна „входна такса“ за новите. Цялата държава и всякакво икономист и анализатор, ми промиват мозъка, че е добре да поема чужд дълг, и то не малък.

Още по темата относно престъпната същност на сключваните „държавни дългове“ и защо страни като Гърция и т.н. трябва да откажат да ги плащат, вместо да робуват на международни финансови престъпници като тези от т.нар. „Тройка“:

Защо гърците трябва да откажат да платят държавния си дълг

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.