Сравнително проучване на здравето на ваксинирани и неваксинирани деца

Пилотно сравнително проучване на здравето на ваксинирани и неваксинирани деца на възраст от 6 до 12 години, извършено по всички правила на конвенционалната наука от екипа на проф. Антъни Р. Моусън от Катедрата по епидемиология и биостатистика към School of Public Health, Jackson State University в Джаксън, Масачузетс, САЩ. Резултатите от него са публикувани официално през 2017 година на уебсайта „Open Access Text”, предназначен да публикува официални научни доклади.

От проучването става ясно, че ваксинираните и частично ваксинираните деца (тези с непълна ваксинационна схема) страдат в пъти повече (за някои болести дори петорно повече) от следните заболявания: алергичен ринит, алергии, пневмония, среден отит, атопичен дерматит, дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), разстройства в аутистичния спектър (ASD), проблеми в обучението, смущения в развитието на нервната система (NDD) и други хронични заболявания. Изследването показва още, че полът също е от голямо значение и тук ваксинираните момченца са губещи, тъй като страдат два пъти повече от гореизброените заболявания, в сравнение с момичетата.

Също така, от таблиците се вижда, че ваксинираните деца са употребявали двойно повече антибиотици, лекарства за треска, отит, гърчове, 20 пъти повече медикаменти за алергии, по-често хоспитализиране и посещение при лекаря, заради болест. Дори в зъболекарския кабинет са се озовавали по-често от неваксинираните. Неваксинираните водят процентово само по заболеваемост от варицела, магарешка кашлица и рубеола, но получават бонус – доживотен естествен имунитет.

Цялото проучване може да бъде прочетено тук.

Споделете: