Орбан: „Не трябва да се допуска Франция да управлява Европа с немски пари.“

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че „не иска начело на ЕС да застава Франция“.

Той добави, че изборите за Европейския парламент през май 2019 година ще бъдат решаващи.

„Немците трябва да бъдат бдителни. Има френска концепция, чийто принцип е такъв: френско управление на Европа, заплащано с немски пари“, каза Орбан.

„Това е нещото, което аз отхвърлям.

Не искаме Европейският съюз да се намира под ръководството на Франция.“

След миграционната криза Унгария зае достатъчно твърда позиция по миграционната политика, което нееднократно доведе до сблъсъци с Европейския съюз.

Понастоящем ЕС активизира съдебното преследване срещу правителството на Унгария, стремейки се да обезпечи спазването на правилата за предоставяне на убежище на бежанците.

Очевидно е, че в ЕС растат опасенията, че Унгария, Полша и другите източни страни от бившия съветски блок се отклоняват от „ценностите“, върху които е изграден Европейският съюз.

По-рано Орбан заяви, следното:

„С такава миграционна политика, както при Меркел, веднага биха ме прогонили от поста ми.“

„Политиката на отворените врати води до масовата гибел на мигрантите“, заяви в интервю за Bild премиерът на Унгария Виктор Орбан.

Той разкритикува тези европейски лидери, които викат бежанците в собствените си страни.

Вместо това унгарският политик предложи да се изпратят всички „спасени“ обратно, да се затворят границите на ЕС и да се разработи план за помощ на хората по места.

Премиерът на Унгария Виктор Орбан е убеден, че за смъртта на хилядите мигранти в Средиземно море са виновни европейските политици, които канят бежанците в своите страни.

Петя Паликрушева

Източник: News Front

Споделете: