Съединените щати на терора

Две скорошни статии* отново показаха, че най-голямата „терористична“ единица на земята не са „страшилищата“ – Русия, Китай, Иран, Северна Корея – така често изобразявани от западните преститутки и американското правителство, а самите САЩ! Още от Втората световна война САЩ са най-милитаристичните, далеч надхвърлящи всички комунистически и диктаторски режими, взети заедно.

Някои удивителни и рядко съобщавани факти:

– Понастоящем САЩ пускат върху някого или нещо смъртоносен експлозив веднъж на всеки 12 минути
– Военните служби на У. Буш пуснаха 70 000 бомби върху пет различни държави по време на убийствения му режим
– Носителят на Нобеловата награда за мир, Барак Обомбер, изстреля 100 000 бомби върху седем страни
– Финансирането на тези масови убийства е възлязло на 21 трилиона долара (!), които нe са отчетени в хазната на Пентагона

Независимо от цялото фучене „Америка на първо място“ в началото на управлението на Тръмп, малко се е променило, освен че всъщност нещата са ескалирали. Докато Дж. У. Буш по време на противните си осем години пускаше над 24 бомби на ден и неговият наследник ги увеличи на общо 34 бомби на ден, настоящият бомбардировач през първата си година в управлението достигна до 121 бомби средно на ден! За първата година от неговото управление 44 000 бомби бяха пуснати върху хора и земи въпреки факта, че САЩ официално не са във война с нито една страна!

Въпреки тези зловещи статистики, които едва ли се съобщават по масовата преса, военно-промишленият комплекс и контролираните западни медийни пласменти пропагандират лъжата за „прецизното бомбардиране“. Прецизното бомбардиране е възхвалявано, за да минимизира ефекта от агресията на САЩ върху обществеността и да излезе, че мишени са само истински воюващите, а не невинни хора.

Когато се съобщава по пресата за американските бомбардировки, действителните щети и имуществени вреди никога не се отразяват точно. Най-забележителният пример за тази лъжливост беше отразяването на войната на Буш II. „Съединените щати и техните съюзници безмилостно постлаха с бомби Ирак“, признава доклад на ООН, „като ги принизиха от „доста високо урбанизирано и механизирано общество“ до „нация от пред-индустриалната ера“.“

По-натаъшни отчети за това, което всъщност се случи, показаха, че „само 7% от 88 500 тона бомби и ракети, опустошили Ирак, са били „прецизно бомбардиране“.“

И въпреки това, лицемерителните политици в САЩ наричат ​​определени режими „престъпни“ и/или „терористични“, докато техният собствен бюджет за отбрана на стойност 700 млрд. долара е планиран да се увеличи следващата година с 16 млрд. долара. Да, повече данъци, изтръгнати от обществото, за унищожаването на народите и техните домове по целия свят!

Дори тези статистически данни да са всеизвестни, не се надявайте нещата да се променят. По-голямата част от американската общественост обича своята войска и правителство и е обусловена да недоглежда и приема почти всичките си военни ангажименти и пропагандата, която се опитва да ги оправдае.


Ако не постигнете демокрация, демокрацията ще ви застигне

Това, което трябва да се промени, е идеологията, която до един момент беше силно анти-интервенционистка, но постепенно стана про-военна. Чрез образованието, пресата, книгите и електронните медии, интелигенцията успя да манипулира общественото мнение. Американците започнаха да прославят войната под дегизировката на разпространяване на демокрация и „свобода“ за всички, независимо дали го искат или не.

При сегашните идеологически условия не е вероятно обръщане на мисленето в посока неинтервиционистична външна политика. Единственият начин да се възпре беснеещата външна политика на нацията е чрез икономически колапс или тежка доларова криза, като последната би прекратила статута на „зелените пари“ като световна резервна валута.

Ако Америка бъде лишена от средствата да финансира своята армия по целия свят, нейният империализъм бързо ще приключи. Изключително тежко за вътрешната икономика е да поддържа глобална империя и такава, активно ангажирана със скъпи военни операции. Ако икономиката на страната тежко се свие или ако доларът повече не може да бъде печатан безнаказано, бомбардирането на други народи и политическото въвличане в задгранични афери би трябвало да престанат или да бъдат драстично съкратени. Исторически пример за това е Великобритания след Втората световна война.

Както изглежда понастоящем, само финансова катастрофа ще срине най-голямата терористична държава в света. Ако се стигне до такъв сценарий, САЩ могат да станат получатели на унищожението, загубата на живот и поразиите, който са отприщили към света.

Antonius Aquinas@AntoniusAquinas

https://antoniusaquinas.com

*Tyler Durden, “America’s Military Drops a Bomb Every 12 Minutes, and No One is Talking About it.” Zero Hedge, 6 June 2018, *https://antoniusaquinas.comhttps://www.zerohedge.com/news/2018-06-22/trumps-military-drops-bomb-every-12-minutes-and-no-one-talking-about-it

Tyler Durden, Debunking the Persistent Myth of U.S. Precision Bombing,” Zero Hedge. 23 June 2018, https://www.zerohedge.com/news/2018-06-23/debunking-persistent-myth-us-precision-bombing

Публикацията на английски:
The United States of Terror!

Споделете: