Сорос и протежето му Брок инициатори на нарастващата цензура в социалните мрежи

Цензурата в социалните мрежи отдавна е факт. Все повече потребители забелязват странности, като блокиране на пофили за 30 дни, затваряне на групи, изтриване на определнеи постове. Всичко това в никакъв случай не е случайно стечение на обстоятелствата. Това е част от мощния интструментариум на Запада да влияе на общественото мнение и съзнание. А ако днес 90 % от хората са в социалните мрежи, то вниманието към съдържанието, което си разменят потребителите, разбира се, е голямо.

Още повече, че някои събития в обществено-политическия живот на различни държави се раждат именно в социалните мрежи – например организацията на протести, кампании, и прочие.

Това не може да остане незабелязано или несанкционирано от мозъчните центрове на Запада.

Изтекъл документ, по-конкретно страница номер 49 от специална документация, освети особеното влияние на глобалиста-комунист Джордж Сорос- най-богатия политически агигатор в света.

Вече отдавна знаем, че Сорос се занимава с оказване на влияние в много политически въброси по целия свят.

„Конфиденциалната 49-та страничка за победата на Тръмп посредством основни социални медиа-платформи за „отстраняване на пропагандата на дясната пропаганда и фалшиви новини“ беше представена през януари 2017 от основателяя на Media Matters Дейвид Брок по време на среща във Флорида“, съобщи тогава Washington Free Beacon.

В документът, получен от The Free Beacon, се казва, че Media Matters и други финансирани от Сорос групи имат достъп „до необработени данни от Facebook, Twitter и други сайтове и социални мрежи“, за да могат да проследяват и анализират тези нефилтрирани данни.

Пълната конфиденциална бележка, която е написана като подривен политически манифест, от американския либерал и политически активист, авторът Дейвид Брок, основател на Media Matters for America.

Сорос финансира Media Matters, от около 2010 година, като противостояние на новинарски организации като Fox News.

Общо взето, нищо ново, но от документа става ясно, колко усилия полагат САЩ, и определени кръгове, за да влияят не само на медиите, но и на социалните мрежи.

Източник: News Front

Намерението на изключително вредният в световен мащаб комунист-глобалист Сорос да наложи повсеместна цензура в Интернет не е от днес или вчера, както става ясно от публикацията в сайта „Гласове“ отпреди 2 години, озаглавена „Отворено общество“ с проект за цензура на информациите в Интернет:

Стратегия на организацията „Отворено общество“ призовава за създаването на международни регулации за това „каква информация се премахва от Интернет пространството и каква може да остане“ публикувана там. Според предложената регулация, тя ще е в подкрепа на „тези, които най-много подкрепят отвореното общество“, пише сайтът „The Daily Caller“.

Призивът за международен контрол на Интернет информацията е част от документ от 34 страници, който представлява стратегия на Правната инициатива на „Отворено общество“ (Open Society Justice Initiative) за периода 2014-2017 година, съобщава Медиапул.

Правната инициатива е част от фондация „Отворено общество“, която е тайна мрежа от политически организации на Джордж Сорос.

Документът е един от общо 2500 текста, публикувани от хакерската група DCLeaks. Според данни на „The Daily Caller“ впоследствие достъпът до сайта с документите е блокиран по неизвестна причина.

„Регулациите на Интернет пространството са необходими, за да се защити свободата на изразяване“, пише в документа на Правната инициатива.

„Интернет е ключов инструмент за разпространяване на свобода на изразяване и отворени общества – както по време на Арабската пролет – и е потенциален защитник срещу монополния контрол на информация на места като Китай и Централна Азия“, се посочва в документа.

„Но също така представлява и незасегнати предизвикателства, включително с липсата на регулации на частните оператори, които могат да решават, без съответните съдебни процедури, каква информация да бъде сваляна от интернет и каква може да остане“, се казва още в текста.

Една от „програмните концепции и инициативи“, посочени в документа, е за популяризиране на „подходящ баланс между поверителността и свободното изразяване на ценностите за прозрачност в области от особен интерес за фондация „Отворено общество“ и Правната инициатива, в това число реч от обществен интерес онлайн, достъп до данни за етноси, статистическа информация за общественото здраве, корпоративно право на собственост, декларации за имущество на държавни служители и правата на неправителствени организации да запазват информация лична“.

Според документите позицията на Правната инициатива изглежда е, че частните актьори в интернет трябва да бъдат подложени на международен контрол, за да бъдат спирани от това да оказват взаимен натиск върху свободите си на изразяване и изказване, пише „The Daily Caller”.

Споделете: