Според „туит“ на холандски депутат малайзийският Боинг е свален от украински „Бук“

Владимир Корнилов, известен политолог и телевизионен водещ, анализатор на международна информационна агенция „Русия днес“ провежда частно разследване по авиотрагедията с малайзийския боинг, която се случи през лятото на 2014 година.

До днес остават много неразрешени въпроси около случилото се, но в разследването си Владимир Корнилов успява да стигне до сензационен туит на холандски парламентарист, който предизвика гнева на украинските власти и накара Холандия да играе на мълчанка, упорито мълчейки по случая.

Самият Владимир Корнилов има опит в провеждането на разследвания, тъй като известният политолог, който е чест гост на най-популярните руски предавания, до 2014 година е бил директор на Украинския филиал към Института на страните от ОНД в Киев и директор на Центъра за евразийски изследвания в Хага (Холандия).

С големия си опит и набито око, политологът успява да открие в просторите на интернет пространството интересен туит, който упорито се игнорира от западните средства за масова информация.

Нежеланието на западните медии да отразят новината навежда политолога на мисълта, че в поста, публикуван в Twitter, се съдържа сензационна информация, крайно неизгодна за много страни.

За какво точно става въпрос?

В ерата на дипломация, която се води в социалните мрежи, постовете на политически фигури и дори и президенти понякога играят изключително важна роля в международните отношения.

Публикувания пост принадлежи на холандския депутат Питър Омтзихт. Холандския депутат го пише директно по време на заседание на което се обсъжда хода на разследването на крушението на Боинга-777 във въздушното пространство на Украйна над територията на Донбас.

Супервайзърът на секретната служба потвърждава, че само Украйна е имала работещи системи „Бук“ в Източна Украйна на 17 юли. И това са официални резултати от нашумялото разследване.

Както се изяснява, Харм Брауър, главата на специалната комисия, осъществяваща надзор над специалните служби и отбраната, прави заявления в холандския парламент на 22 януари. По време на заявлението си той представя пред парламентаристите данни на комисията, според които, ясно се разбира, че Боингът е бил свален от украински „Бук“.

Но най-интересното е, че от момента когато тези данни стават достъпни за холандските парламентаристи, е получена заповед да се мълчи по случая. Освен това, Австралия и Холандия получават заповед да обвинят Русия в свалянето на Боинга, въпреки че прекрасно знаят, че виновникът за трагедията е Украйна.

И ако Владимир Корнилов не беше открил този пост на холандския депутат, в който се говори именно за изводите на специалната комисия, тайната сигурно щеше да остане погребана в архивите.

До по-добри времена, когато все пак някой щеше да открие истината.

Източник: News Front

Споделете: