„Финансирана от САЩ групировка в Сирия уби 7 деца в моя град“

Ако изгледате видеото, ще чуете ислямистите, наред с крясъците „Аллаху Акбар“, да анонсират, че са „Хай’ат Тахрир ал-Шам“ (както вече споменахме, това е клонът на „Ал Кайда“ в Сирия), заедно с кои? „Джейш ал-Изза“. Знаете ли какво е вбесяващото? „Джейш ал-Изза“ е групировка, финансирана и въоръжавана официално от САЩ, може да го прочете навсякъде, дори в Уикипедия, която цитира известни изочници (https://en.wikipedia.org/wiki/Jaysh_al-Izza). Нека сега съберем 2 и 200. Финансирана от САЩ групировка за пореден път взаимодейства с признатата от самите американци за терористична организация „Хай’ат Тахрир ал-Шам“. Много ми се иска някой от американското посолство да даде обяснения за това. Или което и да е официално лице. Как ще обяснят наличието на американски TOW установки в тези военни групировки? Искам да знам, защото след тези удари загиват девет души от моя град, от които седем деца.

Не знам дали сте попадали на един от любимите феномени на интернет сърфистите в социалните мрежи. Казва се „Филми срещу реалност” (или Movies vs Reality). В тях обикновени актьори или ентусиасти разиграват скечове, в които първо ни показват как се представя реалността по филмите, а след това изиграват същата ситуация, но този път така, както ще протече в действителния живот. Със сериозното разминаване между двете се получава желания комичен ефект.

За съжаление, този похват ми напомня за така широко дискутираната сирийска опозиция в Идлеб. В западните медии ни се представя като „умерена”, а в реалност е нищо повече от сбирщина от местни ислямисти и чуждестранни наемници на чужди тайни служби. Не вярвате в това твърдение, нали? Трудно е да убедиш хората, израснали в Европа и Америка, че техните медии ги лъжат по брутален начин, но още по-трудно е да излъжеш сирийците, че тези брадати същества са демократи.

Да вземем „Белите каски” за пример. Когато се споменат в съзнанието на хората, гледащи предимно новините по телевизията, вероятно изплува образът на смели и вездесъщи герои, които спасяват бебета, жени и малки котенца от лошите бомби на Асад. Тази холивудска, комиксова, кичозна и банална картина така се върти по медиите, че ако не бях от Сирия, вероятно и аз бих пролял някоя сълза и забърсал някой сопол. За съжаление, в реалността „Белите каски” са нищо друго освен инструмент, чрез който се оправдава намесата и окупацията на определени райони от страна на САЩ, Великобритания, Франция, Израел, както и техните партньори – Турция, Саудитска Арабия и Катар.

Абсолютно незаконното по всички международни правила присъствие на тези страни в Сирия ги принуждава да изфабрикуват образа на „Белите каски”. Чрез него те могат да инсценират химически атаки, да демонизират местните власти и така да намерят оправдание и извинение за военна намеса и окупация.

За съжаление на международните „инфлуенсъри” и „експерти по Сирия”, „Белите каски” сами се издават какво представляват в клиповете, които пускат по официалните канали. Те действат само и единствено на територии, управлявани от радикални ислямистки групи. Никъде другаде. Да разгледаме внимателно този клип, пуснат от тях:

видео

Това е женското подразделение на „Белите каски”. Да ви прави нещо впечатление? Да, точно така. Освен че има разделение на момичета и момчета, като момичетата задължително са в задните редици, жените носят никаб (това са забрадки, които показват само очите).

Ако някой познава исляма и различните му клонове , веднага ще му стане ясно за какво става въпрос. Никабите се налагат и са носени единствено и само при уахабитско-салафитските течения на исляма. Забележете, че това е и идеологията на „Ал Кайда“, на „Ал Нусра“, на ИДИЛ и на почти всички обявени за терористични ислямистки организации в света. Тоест „Белите каски” промотират същата идеология на ИДИЛ и „Ал Кайда“. Не само че действат единствено на територии на ислямисти, ами и имат същата идеология. Някой ще рече, че това видео е извадено от контекста. Не е. Във всички клипове на „Белите каски“ жените са предимно в никаби, като единствено за западна ТВ консумация понякога жената е в плътен хиджаб, който стриктно не трябва да показва косата й. Ето ви още един клип:

видео

Толкова за тези виртуални брадати „спасители”, които впрочем, ако отидете в Сирия, не само мнозина няма да са ги виждали, но и много сирийци дори не са и чували за тях.

Но сега нека се пренесем към атмосферата на провинция Идлеб и да видим в какво са я превърнали тези брадати демократи. Почти всички сирийци гледат с ужас как тази провинция се превръща в чуждо тяло. Там е наложен жесток шериат, районът е изчистен от християни, алауити, друзи и светски хора.

Няма да видите нито една незабрадена жена. Църквите – разрушени, кръстовете са махнати. Искате ли да се убедите? Разгледайте долните клипове, пуснати от самата „умерена опозиция”. На първото видео ще видите едно „женско” училище в Хан Шейхун, в което се обучават на шериат, а другото видео е от поредните протести преди предстоящата офанзива:

видео

Нека пак анализираме кадрите. Това ли е бъдещето на Сирия? Никаби за жените? Къде са въобще жените на протестите в Идлеб във втория клип? Няма ги. Какво по-добро доказателство за наложения салафизъм? „Половото смесване” на обществени места е забранено, плътните хиджаби и никабите са задължителни, неверниците са изгонени/избити, ислямистки табели и лозунги са накачени в градовете, начинът, по който говорят в тази област – всичко още повече ги издава. Тези маркери може и на Запад да не ги забелязват, но за нас от региона те са повече от показателни, симптомите за уахабитско-салафитската зараза са налице.

Най-забавното е, че самите западни медии също се издават в редките им появи в Идлеб. Екипът на Скай Нюз се хвалеше, че е първата британска медия от дълго време насам, получила правото да снима там. Но ако изгледате видеото на Скай ще се хванете за главата:

https://news.sky.com/video/idlib-jihadists-last-stand-as-assad-forces-close-in-11475342

Видеото е повече от шокиращо за сирийците, тъй като за тези, които знаят арабски, ще чуят как се представят интервюираните бунтовници. Те директно казват, че са от „Хай’ат Тахрир ал-Шам“, а това е клонът на „Ал Кайда“ в Сирия (бившата „Ал Нусра“) и е международно призната за терористична организация. Разбира се, от Скай Нюз не считат за необходимо да преведат и предоставят тази информация на зрителите си.

Представят ги с общото название „бунтовници”. Самата журналистка от британската медия е накичена с хиджаб, като тя признава, че е задължена да си я сложи за да спазва дрескодът, наложен от бунтовниците. Наложен! Не само това, но и тя потвърждава, че по улиците на градовете има табели със заповеди жените да носят хиджаби. И това е умерената опозиция. Известната журналистка на BBC Клариса Уърд попадна преди време в същата ситуация, а снимките за това как изглежда в районите, управлявани от „умерените” и тези от Асад са впечатляващи:

https://www.syrianews.cc/wp-content/uploads/2016/10/ward-of-death.jpg

Така се стигна до тъжната за мен дата 7 септември. Тогава бе ударен моят град Махарде. При предстоящата офанзива на сирийската армия разбира се т.нар. опозиция първо ще си излее злобата върху изцяло християнския град. Наглостта им няма граници и те пуснаха видео от ударите:

https://syria.liveuamap.com/en/2018/7-september-syria-rebels-shelled-nw-hama-front-with-elephant

Ако изгледате видеото ще чуете ислямистите, наред с крясъците „Аллаху Акбар“, да анонсират, че са „Хай’ат Тахрир ал-Шам“ (както вече споменахме, това е клонът на „Ал Кайда“ в Сирия), заедно с кои? „Джейш ал-Изза“. Знаете ли какво е вбесяващото?

„Джейш ал-Изза“ са групировка, финансирана и въоръжавана официално от САЩ, може да го прочете навсякъде, дори в Уикипедия, която цитира известни изочници (https://en.wikipedia.org/wiki/Jaysh_al-Izza). Нека сега съберем 2 и 200.

Финансирана от САЩ групировка за пореден път се слива и взаимодейства с признатата от самите американци за терористична организация „Хай’ат Тахрир ал-Шам“. Много ми се иска някой от американското посолство да даде обяснения за това. Или което и да е официално лице. Как ще обяснят наличието на американски TOW установки у тези военни групировки?

Искам да знам, защото след тези удари загиват девет души от моя град, от които седем деца:

Особено тъжна е съдбата на едно от семействата, загинали при тази стрелба, която показах по-горе. Три деца – Лама, Мария и Фади, заедно с майка им Рима загиват на място, а когато бащата научава за това получава сърдечен удар и сега също е в тежко състояние. Целият град е в траур, а семейството го познавам. За такива неща трудно се пише, повярвайте, и наистина трудно се овладява гневът към виновниците. А тях всички знаем кои са.

Политиката на САЩ подкрепя само две фракции в Сирия. Това са последователите на саудитския клон на исляма (уахабити/салафити), както и кюрдите, при това не всичките. Разбира се и няколко десетки, платени от различни НПО-та самообявили се за експерти и за клети дисиденти сирийци.

Никой не споменава наглостта на кюрдите, които тероризират християните в окупираните от тях сирийски територии и се опитват да затварят училища и църкви. Преди седмица християнската общественост предупреди за това:

видео

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/1030945781619060736 .

Само да спомена, че кюрдите бяха приютени в градове, основани от християни – Камишли и Хасаки.

Фактите са налице, над 80 процента живеят на териториите на Асад и го подкрепят и единствено там може да видите празненства по Коледа или Великден от страна на християни, и единствено там може да видите етническото и религиозно многообразие на Сирия, както и културни мероприятия, като наскоро проведения панаир в Дамаск:

Нека ме нарекат сега асадист или путинист. Да не би ние да почнахме да финансираме ислямисти, за да постигнем хаос и да сложим марионетка в Сирия? Сами да се сърдят на себе си за безумната си политика и за загубата на подкрепа от нормална част на населението. И нека си направят изводите, а следващият опит да бъде с по-културни геополитически инструменти. Явно над 80 процента от сирийците са асадисти, а шепа ислямизирани радикали и платени от НПО-та „сирийци”, наред с кюрдски ултралеви сепаратисти са „добрите”.

Да поясним защо Сирия няма друг избор, ако иска да запази националните си интереси и защо избра да е партньор с Китай, Русия и Иран. Сирия има териториални спорове с Израел и Турция, все американски исторически и стратегически партньори. В Голанските възвишения например бе открит петрол, а това е територия, считана от ООН за сирийска, и сирийските власти нямат никакво намерение да се откажат официално от нея, заради интересите на Genie Energy там (https://en.wikipedia.org/wiki/Genie_Energy).

Сирия няма интерес нито да предоставя находищата в Източна Сирия на американски компании, нито да разваля проекта с газопроводите от Иран. За това е цялата работа. Я кажете кое по-точно е демокрация и капитализъм. Монополът не е ли тоталитаризъм? Тоталитарното владеене на петролните ресурси от една страна ли е по-добро, или създаването на конкуренция и опции за останалите по-малки страни?

Да добавим още един щрих към провинция Идлеб и северната част на Алепо. Турският фактор. В тези райони, наред с ислямизация и радикализация, вече не се използват сирийски лири за платежно средство, а турски лири. На много места, особено в Африн и между триъгълника Азас – Джараблус – Ал Баб вече не се веят сирийски флагове, а турски, заедно с плакатите на Ердоган. В училищата все повече започват да преподават на турски.

Тоест Ердоган прави всичко възможно да си присвои окупираната от протурски милиции и от ислямисти територии. На конференцията в Техеран, проведена в злополучния петък, 7 септември, Иран и Русия се опитаха да преговарят с Ердоган да се изтегли от Сирия. Имайте предвид, че Иран е един от основните търговски партньори на Турция и близо 30 на сто от вноса на петрол в страната е именно ирански.

Изглежда преговорите не са протекли добре и на практика в момента Русия и Иран влизат в директна война с турски и саудитски проксита, дирижирани от САЩ. На 8 септември сирийските власт официално обявиха, че започват офанзивата към Идлеб. Напук на американските заплахи и предстоящите инсценировки с химически оръжия.

Източник (+ снимков и видео материал): Гласове

Споделете: