17 години след една режисирана трагедия – 11.09. 2001

17 години откакто саудитски милиардер от знатна фамилия, с 15 други саудитци (и oщe 4-ма от други националности) , прецакаха най-мощната защита в целия свят.
4 пъти
За един ден.
Ден, в който случайно се провеждали едни от най-мащабните US учения за реагиране при … отвлечени самолети.
Ден, в който се оказа, че Пентагонът, който се намира на километър от летище, няма никаква защита срещу бавнолетящи пътнически самолети, които имат време дори да се завъртят над сградата, да прелетят на 1-2 метра от земята и да се забият в единственото крило, което вече е минал ремонта за подсилване на конструкцията на сградата и слагането на прозорци, които не стават на сол и шрапнели при ударна вълна (ако не вярвате, гледайте Дискавъри, там даже хвалят този ремонт като много важен за ограничаване на щетите и жертвите от атентата). И не го удрят директно Пентагона, а се завъртат, да го ударят от другата страна. Където злите езици казват, че са били счетоводните архиви, а ден по-рано, Ръмсфелд (военния им секретар тогава) каза, че леко не могат да се отчетат за некви си 2.3. трилиона долара. А на другия ден вече на никой не му дреме за някакви си пари, щото „удариха АМЕРИКА! Мъст! Кръв!“
Пък и офиса на Ръмсфелд (пак според злите езици), всъщност се пада на отсрещната страна на ударената. Т.е., ако злите алкайдисти са се били бухнали директно в сградата, са щели да нацелят Ръмсфелд. А те удобно насочват самолета да го завъртят и да шибнат сградата от срещуположната страна.

Ама да не говорим лошо за Ал Кайда, все пак оня ден американците ги изкараха бунтовници в Идлиб, борци за свобода, разпределящи хуманитарна помощ, грижещи се и за търговията в региона (не вярвате, че подобна глупост може да излезе от западна медия – ми скарайте се на Ню Йорк Таймс бе!)

Ден, в който два самолета удрят два небостъргача, а падат три сгради. Само след няколко часа горене (гледайте испанци и китайци как се правят небостъргачи, не като вашите, дето горят по някое-друго денонощие и не падат!)
Ден, в който разбрахме, че Пентагона – централния нерв на американската армия, има само по една камера на страна. Камера, снимаща с 1-2 кадъра в секунда. Вярно, технологията от 2001г не е като днешната, ама все пак …

17 години, откакто най-мощната, най-модерната, супермегакосмическата армия в целия свят, на най-мегамощната икономика, не може да смаже обути в чехли и въоръжени със стогодишни и трофеи от първата и втората световна и китайски ментета оръжия (репортаж на Ню Йорк Таймс за открити складове с оръжия на талибаните, ясно се вижда, и се подчертава, че ония ползват пушки с изолирбанд и всякакви други ремонти по тях)
Споменах ли, че освен хиперултразверската армия, срещу талибаните се борят и всички останали про-западни армии (там и ние, поне като ни видяха джипките с накачулени бронежилетки, американците ни дадоха 30-40 хамъра, дето май все още няколко работят)
Иначе същите тия армии, биха смазали руснаците за 5 минути при конфликт (мхм….)
17 години откакто почти изкоренената продукция на опиумен мак, официално признато постижение от президента Буш (който дори дава бонус финансова помощ на …. талибаните, в качеството им на управляващи Афганистан …година преди 11 септември), е в небивал подем и вече чупи рекорди по производство
Споменах ли, че преди да стане президент, Буш, в качеството си на губернатор на Тексас, се е срещал с представители на талибаните, които са ходили до САЩ за да преговарят с местни фирми за изграждане на газопровод в Афганистан?

17 години, откакто талибаните официално съобщиха, че ще предадат Осама, ако САЩ им предостави доказателства за това, за което го издирват. Егати наглеците! Да искат доказателство за някакво обвинение, водещо до масово убийство на цивилни в Афганистан от чуждоземни армии.
Е, преди 6 години Обама каза, че са утрепали Осама. Толкоз. Вервайте му. Щом е казал, без доказателство …
17 години откакто САЩ започнаха да взривяват цели села, щото свръхмодерните бомби леко се отклонили от курса с няколко километра, и вместо талибанската база, кацнали на селския площад (още ги има новините, щото не е една или две, в архивите на сайтове като Гардиън и други). Но тогава нямаше фейсбуци и туитър да раздухват масово из интернет. Виж, сега руснаците и сирийците всеки ден като взривяват последната болница/училище в Алепо, пардон, Идлиб, всички знаят. Дори предварително (Ники Хейли вече обвини Асад в използване на химическо оръжия, преди да е извършена такава атака, от когото и да е)

17 години и няколко Трилиона долара по-къснo, борбата на терора срещу терора продължава.

Споменах ли за няколкото други държави, дето го отнесоха след 11 септември? С пряката помощ на същата тази US армия?

Two US jets, they said, had bombed a village in eastern Afghanistan, killing more than 100 people.
Village is wiped out as 2,000lb of Allied explosives miss Taliban target https://www.theguardian.com/…/2001/oct/14/terrorism.afghani…

including Syria’s strongest rebel faction, Hayat Tahrir al-Sham, or H.T.S., which is affiliated with Al Qaeda.
H.T.S. has controlled much of Idlib since 2015, acting as de facto governmental authority, facilitating trade across the long border with Turkey and organizing aid deliveries.

http“s://www.nytimes.com/2018/09/02/world/middleeast/syria-idlib-assad.html

12 were variants of the Kalashnikov assault rifle, 8 were bolt-action rifles from World War II or earlier,
an original AK-47 with a solid steel receiver. Its date and factory stampings reveal that it had been manufactured in 1954 in the Soviet Union’s main Kalashnikov plant at the mammoth gunworks at Izhevsk.

Now look at the date stamps on one of the bolt-action Lee-Enfields, below You read that right: 1915.
This rifle was made while Kitchener’s New Army was being drilled and sent to the Western Front. It was 95 years old when it changed hands once again, and ended up in the custody of the Marines.

https://atwar.blogs.nytimes.com/…/whats-inside-a-taliban-g…/

Владимир Мицов

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.