Уволненият журналист: „Не го измислих аз, накараха ни от телевизията, за да спасяваме имиджа на бойка борисова“

Това пише в публикация в сайт, който се определя „за фалшиви новини“ (макар че нерядко в т.нар. „фалшиви новини“ се съдържа много повече истина в сравнение с „масмедиите“):

Уволненият набързо журналист Димитър Върбанов се появи пред медиите, за да разясни ситуацията и да изчисти името си.

„Абсолютно не съм аз замислил тази работа, нито съм злокобен гений на лошата журналистика“- каза той и добави – „Този театър бе замислен и спуснат от телевизията и продуцентите наредиха да го изпълним“.

Според него, целта е била да се създаде повод Бойко Борисов да се появи като „положителен герой“, насред скандали и осмивания около историята с Доналд Тръмп. Така и се получи. Изведнъж „бит журналист“ доведе до презокеанска намеса на премиера. Сякаш е бил готов и е чакал повода.

Самият арест на „биячите“ е абсолютен позор за полицията. Излиза, че са прибрали хора, без дори да са погледнали охранителните камери. Тези камери нали затова са там!
Но работата е съвсем ясна – Бойко е наредил театъра, и веднага след него се изтапани като защитник на свободата на словото.

Как премиер определя някой за виновен, и нарежда, без полицията още да е установила, не е ясно. Освен ако самият премиер е поръчал работата.

„Виждате от записите, че не съм сам. Колегите също участват. Всички знаеха, вкл. Халваджиян (продуцентът – бел.ред.). Сега аз излизам виновен. Мислите ли, че репортер – последният във веригата, сам ще измисли и направи такова нещо? И ако съм сам, кой ще ме снима, кой ще монтира записа и ще го излъчи? Сериозно ли ви изглежда това? Няма да позволя да хвърлят всичко върху мен, а те да изглеждат светци…“ – категоричен бе Върбанов.

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.