Как М. Малеева от столичните „демократи“ заграби половината Борисова градина срещу 5 апартамента в „Обеля“

Такива е заглавието на публикация на сайта „Клик-клик“, който се е обявил, че е „за фалшиви новини“ (което съвсем не означава, че публикациите там са задължително неистини):

В София екипът на кмета Йорданка Фандъкова реализира едни от най-мащабните цялостни ремонти от десетилетия.

Сред тях е и ремонтът на зоната на ул. „Граф Игнатиев“. Всеки софиянец знае какво беше състоянието на улицата преди ремонта.

Затова и искането на оставка, затова че се работи, от партиите „Демократична България“ и ДСБ, е обикновена политическа истерия.

Това се посочва в позиция на ГЕРБ – София, изпратена до медиите. В текста авторите му са объркали Магдалена с Мануела Малеева, която е част от „Да, България“.

От партията заявяват, че е скандално да сипят обвинения за корупция, безотговорност и некадърно управление представители на тези, които носят отговорност за най-големия погром в най-новата история на София.

„Точно тяхното управление беше станало синоним на продажби и приватизация на детските градини на София, на скандалните заменки на знакови имоти срещу панелни апартаменти.

Ако трябва да припомняме конкретика, можем да призовем Магдалена Малеева от „Демократична България“ да каже от личен пример срещу колко панелни апартамента в крайните квартали на София е получила тенис кортовете в Борисовата градина“, се посочва в позицията.

„Ето защо от ГЕРБ-София категорично не приемаме никакви поучения и съвети от хора, които са доказали своята арогантна управленска немощ. На колегите от „Демократична България“ препоръчваме преди да дават оценки за работата на столичния кмет и неговия екип, първо да се явят на избори, да спечелят мнозинство и тогава да дават или реализират управленски решения. За всички нас е ясно, че сегашната истерия е само част от предизборната им кампания. За тях цветът на паветата по ул. „Граф Игнатиев“ няма значение“, се твърди в позицията.

Земята, на която са кортовете „Малееви“, беше придобита от майката на сестрите Малееви Юлия Берберян през 1997 г. чрез замяна на 5 апартамента срещу 21 декара в „Погребите“. Тогава кмет на София беше Стефан Софиянски, а общинският съвет се доминираше от десницата.

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.