Данъците скачат за 2.5 млн. леки автомобили от 2019 г. – поредна серия болшевишки гербафродитен данъчен терор

Нов геноцид над народа – за малолитражните масови коли – данъците се увеличават, а за мощните джипове на мутри, политици и премиер – данъците се намаляват – защото колите били „нови“….

Дори и за човек с минимална интелигентност е ясно, че малолитражните масови коли замърсяват много по малко от лимузините на мутрите с 5 литрови двигатели… Просто това е ПОРЕДНИЯ РЕКЕТ на Бойко над България!!! До кога ще оставяме този еничар да вилнее над Родината ни и да ни съсипва?

Източник: Световни новини онлайн

Новина в дир.бг отпреди 2 дни, озаглавена „За 2.5 млн. коли ще се плаща по-висок данък от 2019 г-

Замърсителят плаща – такъв е принципът на данъчната промяна

Данъците за по-старите коли ще се увеличат и то най-вероятно още от 2019 г. Ако проектът на финансовото министерство бъде приет, за автомобилите над 10 години повишението може да стигне 30%.

Данъчните реформи на кабинета получиха днес единодушно одобрение на социалните партньори в Тристранен съвет.

Данъкът ще бъде различен във всяка община и за всяка кола. Държавата предлага в новата формула за изчисляване на данъка за автомобилите да се отчита и екологичният стандарт на колата, като ще се облекчи плащането за колите с екостандарт над Евро 4, а не само мощността и възрастта ѝ. Ще отпадне данъчното облекчение за наличие на катализатор, на което имат право собствениците на автомобили до 99 конски сили.

В момента новите коли у нас са малко над 150 000, за сметка на около 2 милиона и половина стари коли. Разчетите на финансовото министерство предвиждат отпадане на отстъпката за катализатор.

Според работодателските организации промяната ще стимулира покупката на стари автомобили, а според синдикатите това ще ощети собствениците на най-масовите автомобили – на възраст от 15 до 20 години.

Ще натоварят по-нискодоходните групи. Прави впечатление, че точно за 15-годишните коли увеличението е около 30%, коментира Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“, цитирана от Нова.

Споделете: