Баневите от ареста във Франция: „Всеки, който спре да плаща на Герб, го чака нашата съдба“

Поредните назначени от ДС бизнесмени на прехода бяха задържани във Франция.

Според френските медиии, сем. Баневи вече са се обявили за жертва на политиците в България, като са показали и документи как са плащали рекет на партия Герб през годините.

В момента в който спряхме да плащаме над нас беше упражнена цялата сила на държавният апарат, а като не ни пречупиха ни палиха дома.

Когато и това не успя, ни спретнаха някакво обвинение за източване на собственият ни завод, за да ни задържите тук в този полицейски участък е крещяла вчера от ареста в Ница, Евгения Банева.

Според информацията на българската прокуратура сем. Баневи са задържани с европейска заповед за арест, припомняме, че все още прокуратурата издирват сем. Арабаджиеви, а друг виден ДС поставен бизнесмен Миньо Стайков Апаша търка наровете на софийският арест. Какво е общото между задържаните и издирваните.

– Развиват бизнеса си най – вече благодарение на Иван Костов и неговата масова приватизация.

– Години наред са спрягани за най – големите в игрите с ДДС

– Спират да плащат на Герб, когато разни политици им правят намеци да прехвърлят част от фирмите си на техни близки лица.

– За всички тях отдавна се знае, че са поставени лица на ДС, за да правят пари за определени кръгове и интереси. В случая обаче ГЕРБ може би се явяват вече политическият проект на същите тези от ДС, които измислиха поставените бизнесмени и сега, когато спират плащанията, партията използва всички структури на държавата, за да си получат своето.

Припомняме, че и друг виден бизнесмен – банкер Цветан Василев отдавна е в процес търсене и издирване от страна на българската прокуратура макар всички да знаят, че той си седи в Сърбия и никой не може да го екстрадира.

За една година и половина управление на Герб и Патриотите много бизнесмени пострадаха от това, че не искат да си плащат на бандата на Герб и Патриотите, но не смеят да говорят е добавил обаче пред френските власти Николай Банев, който също така е посочил, че може да покаже много документи как милиони са били плащани на хора от върховете на държавата, а най – много пари са давани в последните десет години именно на партия Герб.

Източник: информиран.нет

Споделете:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.