Името ѝ е Амал и е от Йемен

Името й е Амал и е от Йемен. За нея няма да чуете по новините. Амал на арабски означава надежда. Надеждата в Йемен отдавна умря.

В Йемен между 10 и 12 милиона са на ръба от смъртта, могат да загинат още утре, от жесток глад, от холера, дизантерия и други лечими болести, причинени от блокада и бомбардировка.

Срещу най-бедната арабска страна с най-високотехнологични оръжия воюват най-богатите страни, като почнем от коалиция, начело със С.Арабия, наред с Кувейт, Бахрейн, Египет, Мароко, ОАЕ и други нанасят удари, с логистичната, финансова и оръжейна подкрепа на САЩ, Великобритания, Франция, Германия и др. В Йемен има наемници-убийци от Судан, Нигерия, Либерия, Сомалия и др. В Йемен действа и ИДИЛ, както винаги срещу неудобните хуси. Най-богатите се гаврят с едни от най-бедните.

За Йемен не са показали нито един филм по БНТ, БТВ или Нова. Няма да видите нито снимки, нито новини. Нито пък има Бели каски, въпреки най-голямата хуманитарна катастрофа в наше време. Истински тих геноцид. Какво им толкова в Йемен?

Аз ще ви кажа какво няма.

Няма морал, човещина, съвест, отговорност, оценяване на човешкия живот, справедливост. От същата лицемерни политически и медийни елити, които непрекъснато претендират за тях.

Дахер Ламот

Споделете: