Данъкът „инфлация“ или порочното бракосъчетание между банкстери и държавна власт

Защо държавните власти обожават да си партнират с банкстерите, чието паразитно благоденствие за сметка на всички останали е получило гарантирана неприкосновеност?

Защото банкстерите подсигуряват на държавните паразити един твърде изгоден данък – данъка „инфлация“.

Данъкът „инфлация“ произхожда от гарантираната от държавата възможност на банкерите да извършват узаконена фалшификация и грабеж на парите на хората посредством банкирането с частични резерви на покритие на депозитите до поискване и посредством разбира се централното банкиране, при което буквално се произвеждат „пари“ от нищото – т.е. централизирана фалшификация.

Данъкът „инфлация“ като всеки друг данък е грабеж, обаче, за разлика от останалите данъци, има и един огромен плюс за държавните власти – той е скрит и обикновено, почти през цялото време, почти не се усеща от хорицата. Този данък удря покупателната способност на парите на хората, води до ерозия на спестяванията и унищожава капитализма, богатството на хората. Печелят фалшификаторите, т.е. банкстерите, за сметка на всички останали. Дава възможност на държавата да харчи много повече, отколкото е иззела чрез другите данъци, „финансирайки“ бюджетните си дефицити посредством фалшифициран дълг.

Данък „инфлация“ за разлика от другите данъци няма горна граница – може да се смуче, докарвайки хората до масово обедняване, дотогава, докато фиатната (лишена от реално покритие) валута има някаква стойност и не се е сринала към нулата. А след като се срине, обикновено последва „парична реформа“ – и на мястото на старата провалила се фиатна схема идва „нова“.

Данъкът „инфлация“ е узаконен способ да се обогатяват най-привилегированите (банкстери, държавници и свързаните с тях олигарси) за сметка на всички останали – т.е. узаконен грабеж, паразитизъм, фалшификация в особено огромни размери.

Добрил Русев

Споделете: