Меркел и макаронката призовават европейските страни да отдават своя суверенитет в полза на наднационалния паразит ЕССР

Канцлерът на Германия Меркел и президентът на Франция Еманюел Макрон са на едно мнение, че ЕС в бъдеще трябва да получи повече пълномощия, а за целта са необходими отстъпки от страна на влизащите в него страни, пише немското издание Die Welt.

Това изявление би трябвало особено много да се хареса на Макрон: Меркел фактически каза националният суверенитет на европейските страни да бъде предаден на ЕС, съобщава изданието.

„Националните държави днес са длъжни, трябва да бъдат готови да отдадат своя суверенитет“, подчерта Меркел по време на речта си пред събранието на фонда „Конрад Аденауер“ по време на мероприятие, посветено на темата „Парламентаризмът между глобализацията и националния суверенитет“.

Но, според Меркел, това трябвало да се случи „в организиран порядък“.

Държавите винаги са длъжни да носят отговороност за подобни споразумения, решението трябва да бъде взето от техните национални парламенти.

По-рано Меркел, както припомня изданието, държа реч в бундестага, предупреждавайки за национализма във връзка със споровете около миграционниия договор на ООН.

Според Меркел, някои „вярват, че те могат с всичко да се справят сами и че трябва да мислят само за себе си. Това е нацицонализъм в чист вид. Това не е патриотизъм.“

„Патриотизъм е, когато за интересите на Германия се въвличат други, за да спечелят всички.“

Макрон държа реч в Бундестага и също настоя за «повече Европа» и по-забележимо предоставяне на националните суверенитети на ЕС.

Според него, всяка страна трябва да има възможност заедно с другите държави да взема решния по повод външната си политика, политиката на развитие и по миграционниия въпрос, пише Die Welt.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.welt.de/politik/deutschland/article184292124/Angela-Merkel-Nationalstaaten-sollten-heute-bereit-sein-Souveraenitaet-abzugeben.html

Публикувано на български в: News Front

Коментар: Червената баба Меркел и пионката на Ротшилдови – геронтофилката и джендър-дегенератка макаронка – не са нито „патриоти“, нито „националисти“, а глобалистки паразити от най-отвратителен тип. Те са част от сценария на глобалистите за установяване на единно глобално тоталитарно (комунистическо) управление, което включва пълна загуба на суверенитет на отделните страни и максимално отнемане на личната свобода на хората по земята.

Споделете: